Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσεχία μέτρα κορονοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει νέες απαγορεύσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Τσεχία μέτρα κορονοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνει νέες απαγορεύσεις

Τσεχία μέτρα κορονοϊός: Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα δώσει εντολή σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ να κλείσουν από την Τετάρτη έως τις 3 Νοεμβρίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Τσεχία μέτρα κορονοϊός: Η κυβέρνηση της Τσεχίας θα δώσει εντολή σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ να κλείσουν από την Τετάρτη έως τις 3 Νοεμβρίου λόγω κορονοϊού. Παράλληλα, τα περισσότερα σχολεία θα κληθούν να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της ταχείας εξάπλωσης κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας, Ρόμαν Πρίμουλα, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζονται επίσης σε έξι άτομα, η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους θα απαγορευτεί και θα απαιτείται η χρήση μάσκας σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς. Η Τσεχία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερο άνοδο κρουσμάτων στην Ευρώπη, κατ’ αναλογία πληθυσμού, καθώς οι νέες λοιμώξεις που εντοπίστηκαν από την έναρξη της επιδημίας φτάνουν σε σχεδόν 120.000, από περίπου 25.000 που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Νέα μέτρα στην Ιταλία ενέκρινε η κυβέρνηση

Χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους και μέχρι χίλιους θεατές σε αγώνες ποδοσφαίρου, μεταξύ των μέτρων που θα ισχύσουν για τον επόμενο μήνα. Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) σειρά νέων μέτρων με στόχο να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. Τα μέτρα θα ισχύσουν τις επόμενες τριάντα ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μολονότι το περιεχόμενο του κυβερνητικού διατάγματος δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι μεταξύ άλλων θα ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές, θα απευθυνθεί σύσταση στους πολίτες να μην καλούν στο σπίτι πάνω από έξι ανθρώπους, θα επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους και θα οριστεί σε χίλιους ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις