Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν κορονοϊός νέα: Ανακοινώθηκε ρεκόρ θανάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν κορονοϊός νέα: Ανακοινώθηκε ρεκόρ θανάτων

Ιράν κορονοϊός νέα: Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση έχει αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλάρωση της συμμόρφωσης του κοινού με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ιράν κορονοϊός νέα: Το Ιράν κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 272 θανάτων από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας σε 28.816 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί χειρότερα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως 4.206 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των διαπιστωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 504.281.

Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση έχει αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλάρωση της συμμόρφωσης του κοινού με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική το Σάββατο στην Τεχεράνη σε όλους τους δημόσιους χώρους και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε πως στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα. Οι αρχές σχεδιάζουν να καταστήσουν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αναφέρουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ινδία: 816 θάνατοι και 66.732 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Επίσης, όπως έγινε σήμερα γνωστό τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 66.732 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,12 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας της χώρας. Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 109.150 νεκρούς, καθώς άλλοι 816 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, κατά το υπουργείο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια χθες Κυριακή, καθώς η χώρα εντόπισε ένα εκατομμύριο νέα μέσα σε μόλις 13 ημέρες. Στην Ινδία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός περιπτώσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, οι οποίες πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια κρούσματα.

Νότια Κορέα: 97 κρούσματα μόλυνσης

Όσον αφορά στη Νότια Κορέα, οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν 97 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φτάνει τις 24.703. Ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων έμεινε κάτω από τις 100 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, όμως παραμένει διψήφιος λόγω μικρών εστιών στη Σεούλ και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει. Τα 29 από τα νέα κρούσματα είναι κάτοικοι Σεούλ και 16 είναι άνθρωποι που διαμένουν στην Κιόνγκι.

Τριάντα εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στη νοτιοκορεάτικη επικράτεια από το εξωτερικό. Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φτάνει ως αυτό το στάδιο τους 433 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 1,75%. Ακόμη 36 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία αφού κρίθηκε ότι ανέρρωσαν πλήρως, με το σύνολό τους να φτάνει τους 22,729 (92,01%).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις