Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα – Πύρρος Δήμας: Το “αλβανικής καταγωγής” και η απάντηση του Ολυμπιονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα – Πύρρος Δήμας: Το “αλβανικής καταγωγής” και η απάντηση του Ολυμπιονίκη

Ακρίτα - Πύρρος Δήμας: Μια αναφορά της Έλενας Ακρίτα στον Πύρρο Δήμα, σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αποτέλεσε την αφορμή για παρέμβαση του Ολυμπιονίκη.

Ακρίτα – Πύρρος Δήμας: Μια αναφορά της Έλενας Ακρίτα στον Πύρρο Δήμα, σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, αποτέλεσε την αφορμή για παρέμβαση του Ολυμπιονίκη, ώστε να προχωρήσει σε μια διόρθωση. Αυτή είχε να κάνει με την αναφορά της περί “αλβανικής καταγωγής” του Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή, με εκείνον να διευκρινίζει ότι “είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία”. Αναλυτικότερα, η Έλενα Ακρίτα, σε άρθρο της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, εξυμνεί όσους αντιστάθηκαν στη Χρυσή Αυγή κατά το πέρασμα της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και έτσι, με αφορμή αυτό, υπήρξε και αναφορά στον Πύρρο Δήμα. Συγκεκριμένα, μνημόνευσε ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2014 μέσα στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με τους Βορειοηπειρώτες, έκανε ένα λάθος.

Στο άρθρο της, η Έλενα Ακρίτα γράφει: “Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας -ναι, έχει σημασία- με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Η ιστοσελίδα των himara.gr, επικοινώνησε με τον κ. Δήμα σχετικά με το περιστατικό και εκείνος είπε πως γνωρίζει για το επίμαχο κείμενο και πως έστειλε στην Έλενα Ακρίτα το παρακάτω μήνυμα: “Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπό μου στο άρθρο σας στα ‘Νέα’. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ!”.

Δείτε ακόμη
Έλενα Ακρίτα: “Αυτός θα γίνει ο τάφος σου” – Σάλος με την ανάρτησή της για τον Τραμπ
Ολυμπιονίκες και Ιακώβου κατά Δήμα – “Τον πήρε η κάτω βόλτα, είχε μόνο φιλοδοξίες”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις