Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πύρρος Δήμας – Άρση Βαρών: Σκληρή επίθεση από τους πρώην αθλητές
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρρος Δήμας – Άρση Βαρών: Σκληρή επίθεση από τους πρώην αθλητές

Πύρρος Δήμας - Άρση Βαρών: Κατήγγειλαν την διοίκηση της ομοσπονδίας για κακοδιαχείριση και ανήγγειλαν το πλάνο ανάκαμψης του αθλήματος των δυνατών.

Πύρρος Δήμας – Άρση Βαρών: Τα πρώην μέλη της dream team στην άρση βαρών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου με την οποία επιτέθηκαν στον Πύρρο Δήμα. Οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρ Μήτρου, Γιάννα Χατζηϊωάννου, Γιώργος Τζελίλης, Παύλος Σαλτσίδης, Χρήστος Σπύρου και Γιάννης Γέροντας, αναφέρθηκαν στην παρουσία του Δήμα ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, επιρρίπτοντας του ευθύνες για αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την συνεργασία του με την ομοσπονδία των ΗΠΑ, για τα οικονομικά της ελληνικής ομοσπονδίας κ.α. Στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο προπονητής της dream team, Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος τοποθετήθηκε λέγοντας πως «ο Πύρρος έκανε λάθος επιλογές συμβούλων. Τον Πύρρο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ήλθε η ώρα για την αλλαγή».

Οι παλιοί συναθλητές του Δήμα, που συγκροτούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών που θα κατέβει στις εκλογές της ομοσπονδίας, επιτέθηκαν στον τρις ολυμπιονίκη, αλλά και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΑΒ, Φώτη Καϋμενάκη, για πολλά ζητήματα που αφορούν την ομοσπονδία. Παράλληλα, έθεσαν και ερώτημα για τα ταξίδια του Πύρρου Δήμα στις ΗΠΑ όπου συνεργάζεται με την Αμερικανική ομοσπονδία. Οι πρώην ολυμπιονίκες, αναρωτήθηκαν αν η ΕΟΑΒ πληρώνει τα χρήματα για τα ταξίδια του προς και από τις ΗΠΑ (σημειώνουν πως η Αμερικανική ομοσπονδία του δίνει μισθό) και παρουσίασαν και σχετική εγγραφή στην «Διαύγεια» για πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου για ΗΠΑ-Ελλάδα-ΗΠΑ. Υποστήριξαν δε, ότι υπάρχουν και άλλες εγγραφές για αεροπορικά εισιτήρια του προέδρου με μεγάλα ποσά, τα οποία συμπίπτουν με ταξίδια του προς και από τις ΗΠΑ.

Πύρρος Δήμας: Είχε φιλοδοξίες, αναφέρουν

«Δώσαμε επί χρόνια παράταση χρόνου στον Πύρρο, αλλά τα προβλήματα έτρεχαν. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε άλλο σκοπό από προσωπικές φιλοδοξίες», τόνισε ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, Βαλέριος Λεωνίδης, που έχασε την θέση του εθνικού προπονητή, όταν ανέλαβε την ομοσπονδία ο Δήμας. Οι πρώην ολυμπιονίκες εξέδωσαν και αναλυτική ανακοίνωση με τα όσα κατηγορούν τον Δήμα για το διοικητικό, το αγωνιστικό, το οικονομικό, αλλά και το κομμάτι της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τον σχεδιασμό της ομοσπονδίας, τον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη του αθλήματος. Στο πλευρό των αθλητών της dream team στάθηκε και ο Κάχι Καχιασβίλι που βρίσκεται στην Γεωργία.

Δείτε ακόμη

“Δεν θα ήμουν τίποτε από όλα αυτά χωρίς την Αναστασία” – Ο Πύρρος Δήμας ανοίγει την καρδιά του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις