Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρίτα – Τραμπ: Αντιδράσεις για την ανάρτησή της στο Facebook
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρίτα – Τραμπ: Αντιδράσεις για την ανάρτησή της στο Facebook

Ακρίτα - Τραμπ: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα σχετικά με τον Τραμπ που νοσεί με κορονοϊό

Ακρίτα – Τραμπ: Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους χρήστες των social media η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του, Μελάνια. Συγκεκριμένα, στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η συγγραφέας ανέβασε φωτογραφία με τη Μελάνια Τραμπ να κρατάει ένα φτυάρι, την οποία συνόδευε με τη λεζάντα “Τραμπ αυτός θα γίνει ο τάφος σου #ΕύθυμηΧήρα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση προκάλεσε σάλο, με πολλούς χρήστες των social media να την κατηγορούν ότι εύχεται να πεθάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες νοσεί με κορονοϊό. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αντιλήφθηκαν black χιούμορ στο συγκεκριμένο ποστάρισμα.

Και νέα ανάρτηση από την Έλενα Ακρίτα

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, η Έλενα Ακρίτα προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, όπου αναφέρεται τόσο στον Ντόναλντ Τραμπ όσο και σε αυτούς που την κατέκριναν. Παραθέτοντας διάφορα υβριστικά και προσβλητικά σχόλια που έλαβε στα social media, έδωσε τη δική της απάντηση. “Άχου παρεξηγήθηκαν μωρέ μερικοί επειδή ανάρτησα και σχολίασα την φωτογραφία με την πρώτη κυρία που σκάβει με την τσάπα. Που ο αντρούλης της ο αρχικλέφτης πλήρωσε 750 δολάρια στην εφορία και βόα το σύμπαν με τις πομπές του. Που κατέβασε στρατό να πνίξουν στο αίμα διαδηλωτές μαύρους και λευκούς. Που ονειρεύεται χούντες, βασανιστήρια, στρατοδικεία. Που φαντασιώνεται να κάνει τη χώρα του ένα τεράστιο Γκουαντάναμο, το πουλάκι μου.

Αχου παρεξηγήθηκαν μωρέ που έπιασα στο στόμα μου το ίνδαλμα τους. Παρεξηγήθηκαν οι ‘μην ανακατεύεσαι’. Οι ‘άμα θέλεις προσφυγες να τους πάρεις σπίτι σου’ – γιατί το δικό τους σπίτι βλέπεις είναι γεμάτο Έλληνες άστεγους.

Αχου παρεξηγήθηκαν αυτοί που έλεγαν τον δολοφονημένο φίλο μου κλεφτρόνι και πρεζόνι. Παρεξηγήθηκαν οι ακροδεξιοί, τα ρατσιστόμουτρα, οι κακοποιητές, οι χλευαστές των ευπαθών ομάδων, οι κακόψυχοι, τα ανθρωπάκια που βλέπουν την βία μπροστά στα μάτια τους και σφυρίζουν αδιάφορα.

Αχου παρεξηγήθηκαν μωρέ οι διώκτες των κυνηγημένων όπου γης. Αυτοί που μάς εύχονται ‘ψόφο’ και ‘καρκίνο’.

Αχου παρεξηγήθηκαν μωρέ.

Αχου και δε με νοιάζει.

Eat your hearts out, sweeties”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Το Twitter προειδοποιεί: “Σταματήστε να εύχεστε τον θάνατο του Τραμπ”

Την ώρα μάλιστα που πολλοί ακολουθούν το σκεπτικό της κας Ακρίτα, το Twitter προειδοποίησε τους χρήστες πως θα προχωρήσει σε αδρανοποίηση των λογαριασμών όσων εύχονται τον θάνατο του Τραμπ. Η είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό προκάλεσε αίσθηση. Πολλοί ήταν αυτοί που ευχήθηκαν να αναρρώσει γρήγορα και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, όμως δεν έλειπαν εκείνοι που μάλλον χάρηκαν στο άκουσμα της ασθένειας του Ντόναλντ Τραμπ. Τόσο μάλιστα, που φαίνεται πως προχώρησαν σε προσβλητικές αναρτήσεις.

Η κατάσταση αυτή, ενεργοποίησε μηχανισμούς ελέγχου του Twitter και έτσι η εταιρεία έσπευσε να προειδοποιήσει τους χρήστες της να “σταματήσουν να εύχονται να πεθάνει ο Τραμπ”. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως οι απειλές θανάτου τιμωρούνται με αδρανοποίηση του λογαριασμού.

“Tweet που εύχονται ή ελπίζουν στον θάνατο, τη σοβαρή σωματική βλάβη ή την θανάσιμη ασθένεια για οποιονδήποτε, δεν επιτρέπονται και θα πρέπει να αφαιρεθούν”, ξεκαθαρίζει το Twitter. Στον αντίποδα, στο Facebook, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ευχηθούν τον θάνατο κάποιου δημόσιου προσώπου αρκεί να μην το κάνουν Tag.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις