Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Σούπερμαν: Οι New York Times αποκαλύπτουν την… ιδέα του προέδρου των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Σούπερμαν: Οι New York Times αποκαλύπτουν την… ιδέα του προέδρου των ΗΠΑ

Τραμπ Σούπερμαν: Διαστάσεις υπερήρωα θέλησε να δώσει στον εαυτό του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε όταν κόλλησε κορονοϊό.

Τραμπ Σούπερμαν: Με μπλουζάκι του… Superman που θα άφηνε να φανεί ανοίγοντας το πουκάμισό του σκεφτόταν να εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν οι New York Times ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε την ιδέα αυτή ως εντυπωσιακή έξοδο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ την περασμένη εβδομάδα. Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρει ότι ο Τραμπ πρότεινε σε αρκετά τηλεφωνήματα με αξιωματούχους να εμφανιστεί αρχικά εύθραυστος και στη συνέχεια να αποκαλύψει κάτω απ’ το πουκάμισό του το έμβλημα του υπερήρωα ως ένδειξη της υπερδύναμής του και της νίκης του κατά του κορωνοϊού.

Μετά το ρεπορτάζ των NYTimes χρήστες έστησαν «πάρτι» στο Twitter.

https://twitter.com/the_resistor/status/1315048669939335168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315048669939335168%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftramp-mployzaki-superman-exodo-apo-nosokomeio-twitter

https://twitter.com/DCdebbie/status/1315101880876503040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315101880876503040%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftramp-mployzaki-superman-exodo-apo-nosokomeio-twitter

https://twitter.com/DCdebbie/status/1315101880876503040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315101880876503040%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftramp-mployzaki-superman-exodo-apo-nosokomeio-twitter

https://twitter.com/OmFgOdDeSs/status/1315072777620135936?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1315072777620135936%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftramp-mployzaki-superman-exodo-apo-nosokomeio-twitter

«Μόλις πάω να πω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο γελοίο για να κάνει ο Τραμπ, αποδεικνύεται ότι κάνω λάθος», σχολίασε ένας χρήστης.

Αν και η ιδέα εγκαταλείφθηκε στο τέλος, ο Τραμπ σκηνοθέτησε ένα επικοινωνιακό σόου κατά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο. Όταν βγήκε απ’ το νοσοκομείο έκανε σήμα στις κάμερες με τον αντίχειρα και τη γροθιά του προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο που τον μετέφερε στην έδρα του. Αργότερα ανήρτησε κι ένα βίντεο της άφιξής του εκεί και κάλεσε τους Αμερικανούς να μην φοβούνται τον κορωνοϊό και τον αφήσουν να κυριαρχήσει στις ζωές τους. «Νιώθω καλύτερα απ’ ό,τι προ εικοσαετίας», διαμήνυσε.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο του χορηγήθηκε κοκτέιλ τριών φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και το στεροειδές δεξαμεθαζόνη, που χρησιμοποιείται συνήθως σε ασθενείς της Covid-19 που νοσούν βαριά. Κορυφαίοι γιατροί λένε ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με τη σοβαρότητα της νόσου του Τραμπ. Ο λοιμωξιολόγος δρ Άλμπερ Κο του τμήματος Δημόσιας Υγείας του φημισμένου Πανεπιστημίου του Γέιλ κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι εκδίδει συγκεχυμένες ανακοινώσεις για την πορεία της υγείας του Προέδρου των ΗΠΑ, που προκαλούν αβεβαιότητα ως προς το αν ο Τραμπ νόσησε ποτέ από πνευμονία.

Οι Ταλιμπάν στηρίζουν… Τραμπ: Ελπίζουμε να νικήσει στις εκλογές και να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε μια ασυνήθιστη στήριξη στην μάχη του για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο: αυτή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CBS News. «Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα τερματίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CBS News το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλο ηγετικό στέλεχός τους εξέφρασε ανησυχία για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, μετά την μόλυνσή του με τον νέο κορωνοϊό, αν και ο τελευταίος ετοιμάζεται για προεκλογικές συγκεντρώσεις την ερχόμενη εβδομάδα. «Όταν ακούσαμε ότι ο Τραμπ ήταν θετικός στην Covid-19, ανησυχήσαμε για την υγεία του, αλλά φαίνεται ότι βελτιώνεται», δήλωσε ένας άλλος ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν στο CBS News.

Ο Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου, που δηλώνει καλά στην υγεία του, δήλωσε χθες ότι η εκστρατεία Τραμπ «απορρίπτει» τη στήριξη των Ταλιμπάν. «Οι Ταλιμπάν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος θα προστατεύει πάντα τα αμερικανικά συμφέροντα με κάθε αναγκαίο μέσο», τόνισε ο Μέρτο στο CBS News.

Λιγότερο από ένα μήνα για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπός του είναι να έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν όλα τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που υπηρετούν στη χώρα της Ασίας ως τα Χριστούγεννα, ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και τους Ταλιμπάν. Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος υπόσχεται εδώ και χρόνια να «τερματίσει τους πολέμους χωρίς τέλος» και δεν έκρυψε ποτέ ότι ελπίζει να επιταχυνθεί η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Η Ουάσινγκτον δεσμεύθηκε να αποσύρει όλα τα στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τα μέσα του 2021 το αργότερο στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με τους Ταλιμπάν την 29η Φεβρουαρίου, προκειμένου να τερματιστεί ο πιο μακρόχρονος πόλεμος στον οποίο ενεπλάκησαν ποτέ οι ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, οι ισλαμιστές αντάρτες δεσμεύθηκαν να μην επιτρέπουν να δρουν τρομοκράτες με ορμητήριο τα εδάφη που ελέγχουν και να αρχίσουν άνευ προηγουμένου ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις