Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ελλάδα: Τούρκοι εμπλέκουν Έλληνες Αξιωματικούς
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ελλάδα: Τούρκοι εμπλέκουν Έλληνες Αξιωματικούς

Ναγκόρνο Καραμπάχ - Ελλάδα: Εντωμεταξύ στην Αθήνα για διαβουλεύσεις καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν.

Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ελλάδα: Την Ελλάδα και στελέχη του Ελληνικού στρατού επιχειρούν να εμπλέξουν οι Τούρκοι στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την κατηγορία ότι εκπαιδεύουν μαχητές του PKK για να τους στείλουν στο πλευρό των Αρμενίων. Συγκεκριμένα, η Hürriyet ισχυρίζεται ότι ο υπολοχαγός Απόστολος Περβολαράκης εκπαιδεύει μια ομάδα Αρμενίων πολιτοφυλακών, μελών του PKK / YPG και μισθοφόρων από διαφορετικές χώρες για ένα μήνα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ομάδα που ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της μεταφέρθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μέσω της Αρμενίας και ο Περβολαράκης έπαιξε ρόλο στη διαχείριση και διοίκηση της ομάδας. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η Αρμενία μετέφερε περίπου 300 μέλη του PKK στο Καραμπάχ. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Τούρκοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους κατηγορίες κατά Ελλήνων καθώς και στο παρελθόν υπήρχαν παρόμοιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί με σκοπό την καλλιέργεια κλίματος κατά της Ελλάδας

Εντωμεταξύ στην Αθήνα για διαβουλεύσεις καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών,

“Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν».

«Σε συνέχεια του διαβήματος, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις