Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός κόσμος κρούσματα: Ρεκόρ περιπτώσεων μόλυνσης σε αρκετές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός κόσμος κρούσματα: Ρεκόρ περιπτώσεων μόλυνσης σε αρκετές χώρες

Κορονοϊός κόσμος κρούσματα: Στην Αργεντινή καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό αυτό το διάστημα να ανέρχεται σε 16.447 και το σύνολό τους να φθάνει τους 840.915

Κορονοϊός κόσμος κρούσματα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σε αρκετές χώρες του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα στην Αργεντινή καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό αυτό το διάστημα να ανέρχεται σε 16.447 και το σύνολό τους να φθάνει τους 840.915, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας. Το ίδιο εικοσιτετράωρο, ακόμη 401 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται στους 22.226 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επί του παρόντος 3.997 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στην επαρχία Μπουένος Άιρες, τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη, έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη: 451.286. Ωστόσο, 670.725 άνθρωποι που μολύνθηκαν έχει κριθεί ότι ανέρρωσαν. Το ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοινώθηκε ενώ πλέον απομένουν λίγα 24ωρα ως την 11η Οκτωβρίου, δηλαδή την ημερομηνία που θεωρητικά εκπνέει η ισχύς της καραντίνας που επιβλήθηκε με προεδρικό διάταγμα την 20ή Μαρτίου για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση.

Βουλγαρία: Νέο ρεκόρ με 437 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Νέο ρεκόρ με 437 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μια ημέρα κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε η Βουλγαρία, η οποία αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων από τον ιό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εθνική πλατφόρμα ενημέρωσης.

Η βαλκανική χώρα μετρά πλέον 22.743 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 873 θανάτους από COVID-19.

Ο αρχίατρος της χώρας δήλωσε ότι νέοι περιορισμοί, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων, μπορεί να επιβληθούν αν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού συνεχίσουν να αυξάνονται, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα καθολικό lockdown στη χώρα.

Τσεχία: Αρνητικό ρεκόρ 5.335 νέων κρουσμάτων

Η Τσεχία κατέγραψε χθες Τετάρτη 5.335 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό μέσα σε μια ημέρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στην επικράτειά της, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κατά σχεδόν χίλιες περιπτώσεις το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα (4.457) στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σύνολο των μολύνσεων που έχουν διαγνωστεί ανέρχεται σε 95.357.

Στην Τσεχία πλέον σημειώνεται η ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη κατά κεφαλήν.

Το προηγούμενο 24ωρο υπέκυψαν στον COVID-19 άλλοι 35 ασθενείς, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 829 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Τσεχίας έχουν δεκαπλασιαστεί, αυξάνοντας ολοένα περισσότερο την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας.

Ινδία: Στα 6,84 εκατ. τα κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 105.000

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 78.524 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 6,84 εκατομμύρια συνολικά, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 971 και ανέρχονται ως αυτό το στάδιο σε 105.526, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ινδία έσπασε το φράγμα των 100.000 νεκρών το Σάββατο. Η Ινδία έγινε η τρίτη χώρα του κόσμου όπου ξεπεράστηκε αυτό το φρικιαστικό ορόσημο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ η υγειονομική κρίση στη χώρα δεν μοιάζει να καταλαγιάζει.

Μολαταύτα, την περασμένη εβδομάδα οι ινδικές αρχές χαλάρωσαν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα. Επιτράπηκε στις κυβερνήσεις αρκετών ομόσπονδων κρατών να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και τους κινηματογράφους.

Πλησιάζουν τους 13.100 οι νεκροί στη Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 474.440, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.131 νέα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασαν το ίδιο διάστημα τους 13.090, καθώς ακόμη 20 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις εξέφρασε ικανοποίηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ότι 14 περιφέρειες έχουν μειώσει τον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες, ωστόσο επισήμανε πως στην περιφέρεια Μαγαγιάνες (νότια) η εξάπλωση συνεχίζει να γίνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ενημέρωσαν χθες ότι έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην κυβέρνηση και τη Λα Μονέδα, την προεδρία. Τα τρία στελέχη της κυβέρνησης και της προεδρίας που προσβλήθηκαν έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους βρίσκονταν σε στενή επαφή έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο Πινιέρα δεν είχε στενή επαφή με κάποιο από αυτά τα πρόσωπα τις τελευταίες ημέρες, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του.

Τουρκία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 8.600, τα κρούσματα πλησιάζουν τα 330.000

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.581 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα να φθάνει τους 329.138.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 56 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 8.609 νεκρούς.

Από την άλλη, ακόμη 1.355 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τους 288.954, κατά τα επίσημα δεδομένα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις