Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δίκη Χρυσής Αυγής Τσίπρας: «Να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής Τσίπρας: «Να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων»

Δίκη Χρυσής Αυγής Τσίπρας: «Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε έξω από το Εφετείο στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δική της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια , που κουβαλούσε σχεδόν μόνη της αυτή η ηρωική μορφή η Μάγδα Φύσσα. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του, δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για την δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό.

Ελπίζουμε και η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού όμως, είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Έτσι όπως αρμόζει οι αγώνες αυτού του λαού, η ιστορία αυτού του τόπου».

Βούτσης: Ημέρα ορόσημο για τη Δημοκρατία

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, ένα ορόσημο για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για τον αντιφασιστικό αγώνα, για τη δικαίωση της Μάγδας Φύσσα που τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής μίας τιτάνιας προσπάθειας για να απονομιμοποιηθεί η δράση αυτής της πολιτικής οργάνωσης, η οποία πρέπει να καταστεί εγκληματική οργάνωση και με το νόμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα».

Αυτό δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις