Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Χρυσής Αυγής επεισόδια: Πώς επιτέθηκαν στα ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής επεισόδια: Πώς επιτέθηκαν στα ΜΑΤ

Δίκη Χρυσής Αυγής επεισόδια: Κάποιοι επιχείρησαν να τρυπήσουν τα ρεζερβουάρ των αστυνομικών οχημάτων και να βάλουν φωτιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής επεισόδια: Με περισσότερες από 150(!) βόμβες μολότοφ επιτέθηκε μια ομάδα από εξακόσια άτομα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των λεωφορείων των ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο προς το Εφετείο, αμέσως σχεδόν μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τους κατηγορουμένους της χρυσής Αυγής. Ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε δύο προσαγωγές, πληροφορίες του alphafreepress.gr αναφέρουν ότι η ομάδα των κουκουλοφόρων με τα σακίδια στην πλάτη, επιχείρησε με αιχμηρά αντικείμενα να τρυπήσει τα ρεζερβουάρ των μεγάλων οχημάτων, να χυθεί βενζίνη και να βάλουν φωτιά!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αυτή είναι η πληροφορία από πηγές της ΕΛ.ΑΣ και η απόπειρα με τα ρεζερβουάρ, ματαιώθηκε χάρη στην εκτόξευση νερού με πίεση πάνω στους επιτιθέμενους, οι οποίοι και κατά την καταδίωξή τους επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, συνέχιζαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Δίκη Χρυσής Αυγής επεισόδια: Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας. Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους».

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν σχεδιάσει τα μέτρα με τη συμμετοχή άνω των 2.000 αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, ήταν τα τυχόν έκτροπα να αντιμετωπισθούν εν τη γενέσει τους. Αυτό και για έναν ακόμη λόγο. Για να μη γίνει σε καμία περίπτωση εκτεταμένη χρήση χημικών και για το πλήθος των 20.000 συγκεντρωμένων, αλλά και για τους ασθενείς των δύο νοσοκομείων «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς», που βρίσκονται πολύ κοντά στο Εφετείο.

«Παράλληλα», αναφέρει ακόμη η Αστυνομία, «συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε. Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας. Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις