Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Αθέατες στιγμές της πολιτικής μας ζωής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Αθέατες στιγμές της πολιτικής μας ζωής

Παραπολιτικά: Η πολιτική επικαιρότητα με την ιδιαίτερη ματιά του Γιάννη Ντσούνου.

Παραπολιτικά: Η επιλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη να παρουσιάζει καθημερινό τηλεπαιχνίδι μάλλον φέρνει αρκετή γκρίνια μεταξύ ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε: «Πώς γίνεται να είναι και εδώ και εκεί; Μήπως θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο;». Ο χρόνος θα δείξει…

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Ψεύτικος λογαριασμός

Ένας ψεύτικος λογαριασμός στο twitter έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες ημέρες με το όνομα και την φωτογραφία της αδερφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ζανέτ Τσίπρα. Στον εν λόγω λογαριασμό γίνονται συχνές αναρτήσεις με υβριστικό περιεχόμενο. Αμέσως με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Ζανέτ Τσίπρα έσπευσε να ενημερώσει ότι δεν διατηρεί λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσω κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες.

Δεν θα την πληρώσουν

Τελικά δεν θα την πληρώσουν οι 65ρηδες για τα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική, αφού η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που ήθελαν περιοριστικά μέτρα ακόμη και στις μετακινήσεις αυτών των ηλικιών ή ακόμη και επαναφοράς των sms. Μα είχε άραγε καμία λογική την απειθαρχία κάποιων άλλων να την πληρώσουν οι 65 plus; Μάλλον δεν είχε.

Φιλοξενία και ξενάγηση

Τον Μάικ Πομπέο συνοδεύεσε στην Κρήτη η σύζυγός του Σούζαν, την οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Έτσι όσο οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο ήταν στην Σούδα, η κα Γκραμπόφσκι ξενάγησε την κα Πομπέο στην Μονή της Αγίας Τριάδας και στην συνέχεια οι δύο κυρίες γευμάτισαν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Πολύ βενζίνη και πετρέλαιο

Αν είδα καλά σε τοπικές ιστοσελίδες της Κρήτης, τα συνοδευτικά οχήματα ασφάλειας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ήταν καμιά δεκαπενταριά, ενώ αν επίσης είδα καλά στην συνοδεία ήταν και τρεις-τέσσερις μηχανές. Πολύ πετρέλαιο και βενζίνη ξοδεύτηκε μου φαίνεται ή κάνω λάθος; Μέτρα ασφαλείας θα μου πεις, σωστό κι αυτό, τί να πω;

Άλλος ένας

Άλλος ένας Αμερικανός και μάλιστα πρόεδρος, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, έχει φιλοξενηθεί στην οικία Μητσοτάκη στα Χανιά. Τότε οικοδεσπότης βέβαια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 1991.

Ο Κυριάκος και το δέντρο

Στην υποδοχή του Μάικ Πομπέο στην είσοδο του σπιτιού του στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και έδειξε στον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών το δέντρο που είχε φυτέψει ο ίδιος μαζί με τις αδερφές του Ντόρα Μπακογιάννη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη προ δύο ετών προς τιμή των 100 χρόνων από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη .

Το σχόλιο για το ντύσιμο

Δεν φορούσε κοστούμι στην εμφάνισή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από κάποιους βουλευτές και μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός στην αρχή της τοποθέτησής του είπε: «Κυρίες και κύριοι βουλευτές, ο κ. Τσίπρας με μια εκδρομική περιβολή -θα μου επιτρέψετε να το πω γιατί μου έκανε εντύπωση- ήρθε σήμερα στη Βουλή για να πει για άλλη μια φορά ψέματα».

Δείτε ακόμη

Τα 4 στοιχήματα του πρωθυπουργού
Δημοσκόπηση – φωτιά της Metron Alalysis: Κορονοϊός, οικονομία, ελληνοτουρκικά
Κυρανάκης: Οι μαθητές κάνουν καταλήψεις για να γίνουν πρωθυπουργοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις