Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού Ρωσία: Δημοσιογράφοι μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού Ρωσία: Δημοσιογράφοι μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V

Εμβόλιο κορονοϊού Ρωσία: Η Ρωσία έχει αρχίσει τον Σεπτέμβριο να εμβολιάζει κατά του covid-19 πολίτες που θεωρείται ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ευρείες κλινικές δοκιμές

Εμβόλιο κορονοϊού Ρωσία: Ρώσοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για δύο κρατικά μέσα ενημέρωσης είναι μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V κατά του κορoνοϊού εκτός κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με ένα από τα μέσα και τέσσερις εργαζόμενους. Η Ρωσία έχει αρχίσει τον Σεπτέμβριο να εμβολιάζει κατά του covid-19 πολίτες που θεωρείται ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ευρείες κλινικές δοκιμές. Μέχρι στιγμής περίπου 400 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας αυτή την εβδομάδα. Το Κρεμλίνο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο κατάλογο με τα επαγγέλματα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, ανάμεσα στα οποία είναι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί.

Αν και εκατοντάδες πιθανά εμβόλια κατά του κορωνοϊού βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο για χρήση από το κοινό και μαζί με την Κίνα έχει ξεκινήσει εμβολιασμούς προτού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές. Δύο δημοσιογράφοι του κρατικού πρακτορείου RIA και δύο του ομίλου κρατικής τηλεόρασης VGTRK δήλωσαν στο Reuters ότι τους έγινε πρόταση να εμβολιαστούν κατά του covid-19, εφόσον το επιθυμούν. Ένας από τους δημοσιογράφους του RIA επεσήμανε ότι εκτιμά πως οι περισσότεροι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση. Το ίδιο δήλωσε και ένας εργαζόμενος στο VGTRK. Το πρακτορείο RIA επιβεβαίωσε το πρόγραμμα εμβολιασμού: «Δώσαμε στους εργαζόμενους που εργάζονται μόνιμα στο γραφείο, καλύπτουν εκδηλώσεις (…) τη δυνατότητα να λάβουν το Sputnik V».

Ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων

Η Ρωσία ανακοίνωσε 8.945 νέα κρούσματα κορονοϊού χθες, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τις 12 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα στο 1.185.231. Μόνο στη Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας, εντοπίστηκαν 2.424 νεά κρούσματα covid-19, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό άλλοι 169 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 20.891.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις