Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Θανατική ποινή Κίνα: Καταδικάστηκε νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδιά
ΚΟΣΜΟΣ

Θανατική ποινή Κίνα: Καταδικάστηκε νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδιά

Θανατική ποινή Κίνα: Σε θάνατο καταδικάστηκε νηπιαγωγός στην Κίνα που κρίθηκε υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση 25 παιδιών, ένα από τα οποία δεν κατάφερε να συνέλθει.

Θανατική ποινή Κίνα: Μια νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 μαθητές, καταδικάστηκε σε θάνατο από κινεζικό δικαστήριο. Ένα από τα παιδιά πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από 10 μήνες νοσηλείας. Η Γουάνγκ Γιουν συνελήφθη πέρυσι όταν τα παιδιά σε νηπιαγωγείο στην πόλη Τζιαοζούο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά το πρωινό τους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η νεαρή γυναίκα ι έβαλε νιτρώδες νάτριο στο πρωινό των μαθητών συναδέλφου της για εκδίκηση επειδή «είχαν διαφωνήσει για θέματα διαχείρισης των μαθητών». Το νιτρώδες νάτριο χρησιμοποιείται συχνά ως πρόσθετο τροφίμων αλλά μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές ποσότητες.

23 παιδιά άρχισαν να κάνουν εμετό και να λιποθυμούν αφού έφαγαν το πρωινό τους

Τότε αναφέρθηκε ότι 23 παιδιά άρχισαν να κάνουν εμετό και να λιποθυμούν αφού έφαγαν το πρωινό τους. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα και η νηπιαγωγός συνελήφθη. Τη Δευτέρα, ένα τοπικό δικαστήριο στην πόλη Τζιαοζούο καταδίκασε την Γουάνγκ σε θάνατο. Η νηπιαγωγός δεν ήταν η πρώτη φορά που  είχε δηλητηριάσει ανθρώπους. Αναφέρθηκε σε  ένα προηγούμενο περιστατικό όπου αγόρασε την ίδια ουσία στο Διαδίκτυο και δηλητηρίασε τον άντρα της που υπέστη μεν ζημιά αλλά όχι σοβαρή.

Η νεαρή γυναίκα έβαλε νιτρώδες νάτριο στο πρωινό των μαθητών συναδέλφου της για εκδίκηση

Παρόμοια αλλά ελαφρύτερα περιστατικά σε σχολεία έχουν ξανασυμβεί. Τον Νοέμβριο του 2017,  επίσης ένας δάσκαλος του νηπιαγωγείου του Πεκίνου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή τρυπούσε τέσσερα παιδιά της τάξης του με βελόνες. Η αστυνομία είπε ότι ο δάσκαλος, με το επώνυμο Λιού, χρησιμοποιούσε τις βελόνες για να «δαμάσει» τα παιδιά, σύμφωνα με το κρατικό μέσο Global Times. Η νηπιαγωγός που δηλητηρίασε το τμήμα της συναδέλφου της  θα οδηγηθεί στον θάνατο με θανατηφόρα ένεση.

Πηγή:CNN

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις