Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

10

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία κορονοϊός: Η λίστα του υπουργείου Παιδείας
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία κορονοϊός: Η λίστα του υπουργείου Παιδείας

Κλειστά σχολεία κορονοϊός: Είτε μερικώς είτε εν συνόλω, σχολεία κλείνουν λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού - Η εν λόγω λίστα ανανεώνεται συνεχώς

Κλειστά σχολεία κορονοϊός: Κλειστά κρατούν αρκετά σχολεία της χώρας τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί είτε σε εκπαιδευτικούς είτε σε μαθητές. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει μία λίστα με τα κλειστά τμήματα ή σχολικά συγκροτήματα καθώς και το διάστημα που θα μείνουν εκτός λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος αυτός ανανεώνεται συνεχώς με βάση τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της πανδημίας, τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως. Πριν λίγες μέρες, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, “επισκέφθηκε” μέσω τηλεδιάσκεψης το 1ο Γυμνάσιο Πέλλας που πραγματοποιούσε εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθήματος αγγλικών, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία διεξάγεται κανονικά και με πλήρη αποτελεσματικότητα.

“Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη”, είπε η υπουργός και πρόσθεσε: “Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης”. Η κα. Κεραμέως ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου, “σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους”.

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (https://www.sch.gr/anastoli/web/index.php).

Κορονοϊός: Ανησυχία στο Ίλιον – Κλείνουν πέντε παιδικοί σταθμοί

Την αναστολή λειτουργίας πέντε παιδικών σταθμών στο Ίλιον ανακοίνωσε ο Δήμος, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους των δομών. Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Facebook ο Δήμος Ιλίου ανακοίνωσε ότι κλειστοί θα παραμείνουν οι 1ος, 2ος, 8ος, 10ος και 11ος παιδικός σταθμός της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής και προκαλεί έντονη ανησυχία η διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις