Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Ν/σ οικονομικής βοήθειας επεξεργάζονται οι Δημοκρατικοί
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Ν/σ οικονομικής βοήθειας επεξεργάζονται οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Η Πελόσι επανέλαβε την ετοιμότητά της να διαπραγματευτεί με τον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων επεξεργάζονται ένα νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, το οποίο θα μπορούσε να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε χθες υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός. Η Δημοκρατική πρόεδρος του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος Νάνσι Πελόζι επανέλαβε την ετοιμότητά της να διαπραγματευτεί με τον Λευκό Οίκο. Οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας παραμένουν σε πολιτικό αδιέξοδο για περίπου επτά εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αποζημιώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρίτσαρντ Νιλ δήλωσε ότι νέες νομοθετικές προσπάθειες ενεργοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ σε μία ακρόαση στο Κογκρέσο ότι τα μέλη του Κογκρέσου είναι αναγκαίο να υποστηρίξουν περισσότερο την οικονομία για την ανάκαμψη της από την πανδημία. “Το πλαίσιο υπάρχει ήδη. Νομίζω ότι τώρα υπάρχουν ζητήματα όπως το χρονοδιάγραμμα και άλλα τέτοια”, δήλωσε ο Νιλ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέου νομοσχεδίου.

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Ρεκόρ κρουσμάτων σε τρεις Πολιτείες

Τρεις Πολιτείες των ΗΠΑ κατέγραψαν χθες ρεκόρ 24ωρου στον αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Στη Γιούτα (πληθυσμός 3,2 εκατομμύρια), ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, καταγράφοντας 1.198 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Στη Νότια Ντακότα (885.000 κάτοικοι), τα κρούσματα ήταν 463 και στη Μοντάνα (περίπου 1 εκατ. κάτοικοι) 330.

Οι μολύνσεις στις ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 13% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Κατά μέσο όρο, σε όλες τις ΗΠΑ, καταγράφονται καθημερινά περίπου 44.000 νέα κρούσματα και 700 θάνατοι. Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης ταχύτατα στο Ουισκόνσιν, όπου την Τρίτη ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης και παρέτεινε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μέχρι τον Νοέμβριο.

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: Ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 θανάτων

Την Τρίτη, ξεπεράστηκε το όριο των 200.000 θανάτων από κορωνοϊό, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Τους πρώτους μήνες της επιδημίας πολλοί ειδικοί ανέμεναν ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ θα φτάσει περίπου τις 200.000. «Η ιδέα των 200.000 θανάτων είναι πραγματικά πολύ απογοητευτική και από κάποιες απόψεις συγκλονιστική», σχολίασε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο CNN. Χιλιάδες μικρές αμερικανικές σημαίες κάλυψαν το πάρκο National Mall στην Ουάσινγκτον για να τιμήσουν τους νεκρούς από τον κορωνοϊό.

ΗΠΑ- κορονοϊός νέα: «Μπορούσε να είχε αποτραπεί», λέει η Πελόσι

Μιλώντας μπροστά από τις σημαίες η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι ζήτησε από τους Αμερικανούς να πιστεύουν στην επιστήμη. «Μπορούσε να έχει αποτραπεί, όχι όλο, αλλά το περισσότερο», σχολίασε. Έξι εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει την επιδημία στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σουάντον του Οχάιο.

«Δεν επηρεάζει σχεδόν κανέναν. Είναι καταπληκτικό», δήλωσε αναφερόμενος στην covid-19 από την οποία έχουν μολυνθεί σχεδόν 6,9 εκατομμύρια Αμερικανοί. «Επηρεάζει (…) τους ηλικιωμένους με καρδιακά και άλλα προβλήματα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις