Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Rafale Ελλάδα: Τον Ιανουάριο τα πρώτα μαχητικά
ΕΛΛΑΔΑ

Rafale Ελλάδα: Τον Ιανουάριο τα πρώτα μαχητικά

Rafale Ελλάδα: Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο, ομάδα χειριστών και ιπτάμενοι αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Rafale Ελλάδα: Τα πρώτα μαχητικά Rafale με τα διακριτικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και σε ελληνικό έδαφος στις αρχές του 2021, θέλει να δει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, γίνεται προσπάθεια ώστε η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών να γίνει τον Ιανουάριο του 2021. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τα έξι καινούρια Rafale να φτάσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης την Άνοιξη και η παραλαβή να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα μαχητικά. Στην Ελλάδα θα φτάσουν συνολικά 14 μονοθέσια και 4 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο, ομάδα χειριστών και ιπτάμενοι αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με Γάλλους εκπαιδευτές, ώστε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να στηθεί ένα Κέντρο Εκπαίδευσης των χειριστών.

Η Αθήνα ζητά όλα τα αεροσκάφη να είναι της έκδοσης F3R, που σημαίνει ότι θα μπορούν αν φέρουν όλα τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιο της η Πολεμική Αεροπορία αλλά και τους πυραύλους Meteor εφόσον τους προμηθευτεί. Ο στόχος της Ελλάδας να αποκτήσει νέα μαχητικά αεροσκάφη και να αναβαθμίσει την υπάρχουσα αεροπορική της δύναμη, θα μπορούσε να δώσει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF) ένα πολύ δυνατό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, ανέφερε πρόσφατα το Forbes σε άρθρο του.

Το αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκολ” ετοιμάζεται να αποπλεύσει

Στο μεταξύ, η γαλλική τηλεόραση μετέδωσε ότι το αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκολ” είναι έτοιμο να αποπλεύσει. Η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης.

Όντας το σημαντικότερο στρατηγικό όπλο της Γαλλίας, δεν έχουν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας περισσότερες λεπτομέρειες, όμως όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί αναλυτές, ο απόπλους από τo ναύσταθμο της Toulon γίνεται με το αεροπλανοφόρο σε “ετοιμότητα μάχης”, δηλαδή με πλήρες πολεμικό φορτίο το οποίο περιλαμβάνει πλήθος μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, ιπτάμενα ραντάρ και στρατηγικό οπλισμό πυραύλων μέγιστης ακτίνας δράσης, αντι-υποβρυχιακό οπλοστάσιο καθώς και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, στόχευσης και ηλεκτρονικών παρεμβολών που έχει αναπτύξει η γαλλική πολεμική βιομηχανία με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχουν μέσα αντιμέτρων στη διάθεση καμίας άλλης χώρας.

Δείτε ακόμη

Γαλλικά Rafale «εναντίον» γερμανικών Eurofighter
Η Γενί Σαφάκ ειρωνεύεται – Οι Έλληνες που δεν είχαν ούτε για άρβυλα, αγοράζουν F-35
Εξοπλιστικά: Μετά τη Γαλλία, στο “παζάρι” και οι Γερμανοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις