Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Τα ειρωνικά σχόλια της Γενί Σαφάκ
ΚΟΣΜΟΣ

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Τα ειρωνικά σχόλια της Γενί Σαφάκ

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Τι γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2020: Την ώρα που η Ελλάδα εξοπλίζεται και η Τουρκία φαίνεται να συνετίζεται, με το “φάντασμα” των κυρώσεων να την καταδιώκει, ο τουρκικός Τύπος επιχειρεί να εξευτελίσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σαν σκυλί που απλώς γαβγίζει, η εντελώς στριμωγμένη Άγκυρα μοιάζει να… καταφεύγει στα ΜΜΕ για να εξοργίσει τους Έλληνες. Αυτή τη φορά, η Γενί Σαφάκ άγγιξε τα όρια του χυδαίου, χλευάζοντας την εποχή που η χώρα μας “αιμορραγούσε”. «Ο ελληνικός στρατός που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση με τα άρβυλα σχεδιάζει να αγοράσει 24 F-35» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρεται με ειρωνική διάθεση σε πληροφορίες για μελλοντική προμήθεια από την Ελλάδα αμερικανικών F-35, εκτός από τη αγορά αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση υπαρχόντων F-16.

«Η Ελλάδα που μετά από την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε πως θα δώσει βαρύτητα στους εξοπλισμούς, αναφέρεται πως θα αγοράσει 24 τεμάχια F-35Α. Η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα που θα δαπανηθούν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση των υπαρχόντων F-16. Αναφέρεται πως μετά το 2024 θα χτυπήσει την πόρτα των ΗΠΑ για τα F-35» σημειώνει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ειρωνικά στη συνέχεια πως τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, η χώρας μας αδυνατούσε να προμηθευτεί ακόμη και … άρβυλα για τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού και πως πλέον η Αθήνα μπαίνει σε μία «κούρσα» εξοπλισμών, επειδή «φοβάται» την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Η Τουρκία προκαλεί πανικό

«Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, βρισκόταν στην επικαιρότητα τα προβλήματα του στρατού με τα άρβυλα και τις φόρμες. Τα μεγάλα βήματα που κάνει η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία έχουν προκαλέσει μεγάλο πανικό στην Αθήνα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια στην επικαιρότητα ήταν τα προβλήματα του Ελληνικού Στρατού με τα αρβύλα. Η ελληνική κυβέρνηση παράλληλα με τα πολεμικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ που θα αγοράσει από τη Γαλλία, σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη F-16 σε ανώτερο μοντέλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Aviationist Aviation, η Ελλάδα το 2024 θα χτυπήσει την πόρτα της Ουάσιγκτον για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35», γράφει η Γενί Σαφάκ.

Δείτε ακόμη

Εξοπλιστικά: Μετά τη Γαλλία, στο “παζάρι” και οι Γερμανοί
Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα
Forbes: Η Ελλάδα με τα Rafale θα ελέγχει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις