Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκοπήσεις Κυβέρνηση: Κανένας εφησυχασμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις Κυβέρνηση: Κανένας εφησυχασμός

Δημοσκοπήσεις Κυβέρνηση: Στις μετρήσεις η κυβέρνηση δείχνει να διατηρεί μεγάλη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοσκοπήσεις Κυβέρνηση: Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με τα πολλά θέματα της επικαιρότητας επέστρεψαν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις και οι πρώτες μετρήσεις για την πορεία της κυβέρνησης και την ικανοποίηση ή όχι των πολιτών από τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Μετρήσεις παρουσιάζονται και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη με βασικό αντικείμενο σε αυτήν την περίπτωση την οικονομία και τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλήθεια είναι ότι στις μετρήσεις αυτές η κυβέρνηση δείχνει να διατηρεί μια πολύ μεγάλη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πολίτες εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τις επιλογές Μητσοτάκη και στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά, ενώ θεωρούν ότι τα πάει αρκετά καλά και στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας.

Ωστόσο αυτές οι “καλές επιδόσεις” στα δημοσκοπικά μεγέθη είναι που προβληματίζουν (ευχάριστα μεν αλλά προβληματίζουν) το Μέγαρο Μαξίμου. Το μήνυμα που εκπέμπουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και κυρίως να μην παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης στο κυβερνητικό έργο και στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στις δημοσκοπήσεις στις τελευταίες του εμφανίσεις δίνοντας έτσι το μήνυμα και προς τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ ότι η κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της και όχι από τα νούμερα των μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Η Κυβέρνηση ζητά “να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα”

Σαφείς είναι και οι εντολές στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αφού όλοι ζητούν “να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα” και να επικεντρωθούν όλοι οι βουλευτές στην γόνιμη και πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην εμπλακούν σε έναν ιδιότυπο διαγκωνισμό δημοσκοπικών μεγεθών. Ουδείς βέβαια ισχυρίζεται ότι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δεν δείχνουν ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά σε αρκετούς τομείς της οικονομίας ή στην αντιμετώπιση της ελληνοτουρκικής κρίσης ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό όπλο των βουλευτών απέναντι στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση.

Εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων προβληματίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον με αντίστροφη φορά. Και αυτό γιατί το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης υστερεί κατά πολύ έναντι της κυβέρνησης και δεν δείχνει να κεφαλαιοποιεί την όποια πολιτική φθορά έχει υποστεί το κόμμα της ΝΔ ύστερα από ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας. Από ότι φαίνεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται να βρει ένα ηχηρό αντιπολιτευτικό λόγο που θα ακούγεται πρώτα από τους πολίτες και θα ακουμπά στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε μια κυβέρνηση γίνεται καλύτερη όταν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση γιατί σε αντίθετη περίπτωση “παίζει μπάλα” μόνη της ….

Δείτε ακόμη
Νομοσχεδίων συνέχεια από την κυβέρνηση
Τρία αγκάθια στον δρόμο της κυβέρνησης
Το στοίχημα των σχολείων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις