Αθήνα

°C

Σάββατο

15

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βέμπερ δηλώσεις: Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΟΣΜΟΣ

Βέμπερ δηλώσεις: Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

Βέμπερ δηλώσεις: «Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να διατηρήσει την πίεση στον Ερντογάν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βέμπερ.

Βέμπερ δηλώσεις: Την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να διατηρήσει την πίεση στον Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς, ούτε προκλήσεις στη θάλασσα. Δεν θέλουμε σύγκρουση αλλά δεν θα υποχωρήσουμε», έγραψε ο Γερμανός πολιτικός. Προ ημερών ο Βέμπερ είχε τοποθετηθεί ξανά επαινετικά απέναντι στην Ελλάδα για τον γρήγορη, όπως ανέφερε τότε, αντίδραση των ελληνικών Αρχών μετά τη φωτιά στη Μόρια.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έβαλαν τη φωτιά μετανάστες που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό και δεν ήθελαν να μπουν σε καραντίνα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό. Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου για την ελληνική πυροσβεστική, για τις ελληνικές αρχές, γιατί δεν υπήρξαν θύματα, δόξα τω Θεώ. Γιατί η πυροσβεστική παρενέβη και τα μικρά παιδιά έχουν ήδη απομακρυνθεί από το νησί. Από αυτή την άποψη η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης». Τις τελευταίες ώρες εντείνεται στη Γερμανία η συζήτηση για πιθανή άφιξη περισσότερων προσφύγων και μεταναστών, με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων να κάνει λόγο για συμφωνία υποδοχής 1.500 μεταναστών από τα ελληνικά νησιά μεταξύ Μέρκελ – Ζέερχοφεν.

Δείτε ακόμη
Έκκληση Πομπέο για στρατιωτική αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο
Η Γενί Σαφάκ ειρωνεύεται – Οι Έλληνες που δεν είχαν ούτε για άρβυλα, αγοράζουν F-35
Τραγικό δυστύχημα στις ΗΠΑ: Εργάτης έπεσε από StarFlyer ύψους 61 μέτρων
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις