Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Κυρώσεις για όσους εμποδίζουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Κυρώσεις για όσους εμποδίζουν τους μετανάστες να μπουν στη νέα δομή

Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: "Θέλω να τους πω ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό" επεσήμανε.

Χρυσοχοΐδης Καρά Τεπέ: Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εμποδίζουν μετανάστες και αιτούντες άσυλο να μπουν στη νέα δομή του πεδίου βολής στην περιοχή του Καρά Τεπέ, απηύθυνε από τη Λέσβο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. “Θέλω να τους πω ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό”. “Τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός τόνισε ότι στο νησί βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια τόσο των κατοίκων της βασανισμένης, όπως τη χαρακτήρισε, Λέσβου, όσο και τη ζωή και την ασφάλεια των χιλιάδων αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο δρόμο οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Είπε επίσης ότι στη νέα δομή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι εξαιρετικές και κάλεσε τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο να προσέλθουν να εξεταστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για Covid-19 και στη συνέχεια να εγκατασταθούν στη νέα δομή.

1.000 ακόμη πρόσφυγες μπαίνουν σήμερα

Σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες. Ας σημειωθεί ότι οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες και μέλη ευάλωτων ομάδων στο σύνολο τους, καταγράφονται και πιστοποιούνται. Στη συνέχεια οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όσον αφορά το αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, χρησιμοποιούνται δε υποδομές ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά “γειτονιές εθνικοτήτων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις