Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητσοτάκης για Μόρια: Κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για Μόρια: Κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες

Μητσοτάκης για Μόρια: «Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης» υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο ερώτημα για την κατάσταση στη Λέσβο.

Μητσοτάκης για Μόρια: “Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης” υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση στη Λέσβο, ενώ “φωτογράφισε” αυτούς που έκαψαν το πρώην Κέντρο Υποδοχής. Τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες γι’ αυτό που έγινε στο ΚΥΤ της Μόριας, τονίζοντας ότι “κάηκε από κάποιους “υπερδραστήριους” μετανάστες και πρόσφυγες, για να φύγουν”. “Είναι ευκαιρία να επαναευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για την στήριξη πολιτικής για το άσυλο” υπογράμμισε. Ευκαιρία, είπε, να δημιουργήσουμε στη Μυτιλήνη μια μόνιμη δομή, που δεν θα κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη και τα πολλά προβλήματα της Μόριας.

Σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό, επεσήμανε πως “η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική με ενεργή φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση αιτήσεων ασύλου και ενεργοποίηση της ΕΕ, ώστε να καταστεί σαφές ότι χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη”. “Κληρονομήσαμε 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και μόλις τους τελευταίους έξι μήνες μειώθηκε από τις 25.000 στις 12.000 ο πληθυσμός των μεταναστών στο νησί” σημείωσε.

Μιλώντας για τον προσωρινό καταυλισμό, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι, όποιος μπαίνει σε αυτό το νέο κέντρο, θα εξετάζεται για κορονοϊό και αυτή είναι μια προσωρινή δομή που θα επιτρέψει τη διαχείριση. Θα υπάρξει στη Λέσβο ένα κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μόνιμο, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα και απέναντι σε κάποιους ακραίους του νησιού. “Είμαι πρώτος εγώ διατεθειμένος να αναλάβω τις ευθύνες” κατέληξε.

Βίντεο από ΑΠΕ

Αυστηρή προειδοποίηση από τον Χρυσοχοϊδη

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απήυθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους εμποδίζουν μετανάστες και αιτούντες άσυλο να μπουν στη νέα δομή του πεδίου βολής στην περιοχή του Καρά Τεπέ. “Θέλω να τους πω ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό”. “Τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες”, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι στο νησί βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια τόσο των κατοίκων της βασανισμένης, όπως τη χαρακτήρισε, Λέσβου, όσο και τη ζωή και την ασφάλεια των χιλιάδων αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο δρόμο οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Δείτε ακόμη

“Η Ελλάδα εξοπλίζεται” – Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Μητσοτάκης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία»
Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα
Μητσοτάκης: Αν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος εγώ και η οικογένειά μου, θα το κάνω

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις