Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης για εμβόλιο: Αν πρέπει, πρώτος εγώ και η οικογένειά μου θα το κάνω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Αν πρέπει, πρώτος εγώ και η οικογένειά μου θα το κάνω

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο, απάντησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς.

Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».
Υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές όταν διατεθεί και θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ενώ αν πρέπει για λόγους συμβολισμού να δώσει το παράδειγμα πρώτος θα εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

«Αν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος εγώ και η οικογένειά μου για να δείξουμε το παράδειγμα θα το κάνω για να δείξω ότι είναι απολύτως ασφαλές. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμη

“Η Ελλάδα εξοπλίζεται” – Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία»

Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις