Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Μια πολύ φρικτή αποκάλυψη
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Μια πολύ φρικτή αποκάλυψη

Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι δηλώσεις του Τραμπ, που αποσκοπούσαν προφανώς να καταδείξουν τη «φιλία» του με τον Κιμ, είναι οι πρώτες ανώτερου αξιωματούχου στις οποίες γίνεται αναφορά σε αποκεφαλισμό.

Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Το ακέφαλο πτώμα του θείου του, τον οποίο εκτέλεσε, φέρεται να έδειξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον συγγραφέα ενός νέου βιβλίου για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ. O θείος εξ αγχιστείας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, πανίσχυρη προσωπικότητα μέσα στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, που ο Κιμ αποκάλεσε μετά την εκτέλεσή του «φατριαστική λέρα», οδηγήθηκε στο απόσπασμα το 2013 κατηγορούμενος για προδοσία και διαφθορά σε μια περίοδο που ο νέος «λαοπρόβλητος» ηγέτης προσπαθούσε να εδραιώσει την εξουσία του.

Ο Κιμ «μου τα λέει όλα. Μου είπε τα πάντα», δήλωσε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο της «Washington Post», Μπομπ Γούντγουορντ, όπως αναφέρει ο τελευταίος στο βιβλίο του με τίτλο «Rage» («Οργή»), που θα κυκλοφορήσει προσεχώς στις ΗΠΑ. «Σκότωσε τον θείο του και έβαλε το πτώμα εκεί στα σκαλιά», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στο κτίριο που χρησιμοποιούσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος. «Και το κεφάλι ήταν κομμένο, τοποθετημένο στο στήθος», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει διευκρινίσει πώς εκτελέστηκε ο Γιανγκ, αν και ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν ότι τον πυροβόλησαν με αντιαεροπορικά πυρά. Οι δηλώσεις του Τραμπ, που αποσκοπούσαν προφανώς να καταδείξουν τη «φιλία» του με τον Κιμ, είναι οι πρώτες ανώτερου αξιωματούχου στις οποίες γίνεται αναφορά σε αποκεφαλισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις