Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο κορονοϊού νέα: “Κάποιο θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα “
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: “Κάποιο θα είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα “

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, να γίνει από όλους.

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τις πιθανότητες να είναι σύντομα διαθέσιμο μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Παρολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια παθολογίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι καθώς η φάση ΙΙ των δοκιμών δεν είχε σοβαρές παρενέργειες. “Όταν περίπου 600 άνθρωποι πήραν το εμβόλιο, το μόνο που παρουσίασαν μερικοί, και ήταν αναμενόμενο, ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης”.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι η φάση ΙΙΙ του εμβολίου αποσκοπεί σε δύο πράγματα. Aρχικά να διαπιστωθεί “σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων ότι είναι ασφαλές”, αλλά συγχρόνως “ότι είναι αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού”. Η καθηγήτρια παθολογίας σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παρενέργεια του εμβολίου παρουσιάστηκε σε άτομα “που ήταν στην ομάδα control ή ήταν σε αυτούς που πήραν εμβόλιο. Θα πρέπει να ελεγχθεί αυτό το άτομο αν υπήρχε κάποια υποκείμενη νευρολογική νόσος”.

Αναφερόμενη σε λοιπά εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών, η κ. Γιαμαρέλλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποιο από αυτά θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές. Όσον αφορά τους αρνητές της χρήσης μάσκας αλλά και της πανδημίας στο σύνολό της, η καθηγήτρια παθολογίας τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα και το εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει, θα πρέπει να γίνει από όλους.

Όσα είπε στο Mega η καθηγήτρια Παρολογίας στο ΕΚΠΑ Ελένη Γιαμαρέλλου

Δείτε ακόμη

Πρόωρο «τέλος» για το Nammos στη Μύκονο (vid)
Lockdown σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς – Εντονη ανησυχία για τα κρούσματα
Χρυσή Ολυμπιονίκης ζήτησε «συγγνώμη» μετά από σχόλιο που έκανε κατά τη χρήση μάσκας
40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το Sputnik-V
Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 133 κρούσματα -29 συνδέονται με εστία σε βιομηχανία ανακύκλωσης
Έσπασαν κάθε ρεκόρ: 372 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις