Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αρνητές μάσκας: Χρυσή Ολυμπιονίκης ζήτησε «συγγνώμη» μετά από σχόλιο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρνητές μάσκας: Χρυσή Ολυμπιονίκης ζήτησε «συγγνώμη» μετά από σχόλιο

Αρνητές μάσκας: Η τρις Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ Κέρι Γουόλς Τζέκινγκς αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά την καθολική κατακραυγή που δέχτηκε στο instagram.

Αρνητές μάσκας: Στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας έρχεται η τρις Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ Κέρι Γουόλς Τζέκινγκς με τις αναρτήσεις που έκανε κατά τη μάσκας ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. Η κορυφαία Αμερικανίδα αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ όλων των εποχών που σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, της Αθήνας και του Πεκίνου έκανε ανάρτηση φωτογραφίας της χωρίς ιατρική μάσκα τη στιγμή που ψώνιζε σε ένα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ. Μάλιστα συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα σχόλιο όπου ανέφερε πως «οι περιορισμοί της μάσκας έχουν συντρίψει την κοινωνία μας».

Σημείωσε επίσης πως η «συγκατάθεση σε απλά πρωτόκολλα ασφάλειας που εμποδίζουν τους άλλους να αρρωστήσουν και να πεθάνουν  έχει συντρίψει την κοινωνία μας, τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, τα πνεύματα των παιδιών μας και τον ιστό του κόσμου μας». Η τοποθέτηση της Κέρι Γουόλς Τζέκινγκς δεν άργησε να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο των θαυμαστών της αλλά και από την επιστημονική κοινότητα των γιατρών και των λοιμοξιολόγων.

Μετά τις αντιδράσεις των θαυμαστών της η Κέρι Γουόλς επιχείρησε να εξηγήσει το σκεπτικό της για την αρχική ανάρτηση. Παρουσίασε την προώθηση μη ασφαλών πρακτικών δημόσιας υγείας και περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από τον συγγραφέα και φιλόσοφο του 19ου αιώνα Ralph Waldo Emerson αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σβήσει την φωτιά.

Δε μπορώ να σε κοιτάζω

«Μια μάσκα μας επιτρέπει να ανοίξουμε την κοινωνία προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ευάλωτους.  Το να είσαι “γενναίος” δε σημαίνει να θέτεις τους άλλους σε κίνδυνο. … είμαι πολύ απογοητευμένος σε σένα. Σας παρακολούθησα για λίγο και σας κοίταξα ως φίλος αθλητής βόλεϊ. Τώρα ως επιστήμονας και κάποιος που αγαπά την κοινότητά μου, δεν μπορώ πλέον να σε κοιτάζω», έγραψε ο χρήστης meranda.masse.

Δεν είσαι το είδωλο μου

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είσαι το είδωλο μου. Αυτό είναι το πιο εγωιστικό πράγμα που έχω διαβάσει. Τόσο απίστευτα υποκριτικό. Φορέστε μια μάσκα και φροντίστε τους άλλους όχι μόνο την “ελευθερία” σας. Ουάου», έγραψε ο sasspottss. «Πολεμάς τη μάσκα αλλά θρηνείς τον κόσμο που πεθαίνει από COVID-19. Αυτό είναι υποκριτικό. Η αθλήτρια που γνώρισε και θαύμασα δεν υποκρίνονταν όταν αγωνίζονταν», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Τελικά η Κέρι Γουόλς ζήτησε «εκεχειρία» με τους οπαδούς της και αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την αρχική της ανάρτηση ωστόσο ανέφερε πως η συμμετοχή σε μέτρα δημόσιας υγείας πρέπει να ληφθούν με τη συγκατάθεσή των πολιτών και αποτελούν κίνδυνο για τις πολιτικές ελευθερίες. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ Δρ Robert Redfield είπε ότι αν όλοι φορούν μάσκες «για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, έξι εβδομάδες, θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε να νικήσουμε αυτήν την επιδημία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις