Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Επετειακό μονοθέσιο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Επετειακό μονοθέσιο!

Φόρμουλα 1 - Φεράρι: Η Σκουντερία θα γιορτάσει το 1000ό της Γκραν Πρι στο Μουτζέλο με ένα μονοθέσιο διαφορετικό από τα άλλα!

Φόρμουλα 1Φεράρι: Παρουσίασε το επετειακό της μονοθέσιο η Φεράρι για τον 1000 αγώνα της ιστορίας της στην διοργάνωση. Η ομάδα θρύλος της Φόρμουλα 1 συμπληρώνει 1000 αγώνες. Tο τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου θα τρέξει με ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο στο Γκραν Πρι του Μουτζέλο στην Ιταλία. Μπορεί η σεζόν της ομάδας να μην είναι καλή. H Φεράρι βρίσκεται έξω από την πρώτη πεντάδα στην μάχη των κατασκευαστών πίσω από Μερσεντές, Μακλάρεν, Ρέισινγκ Πόιντ και Ρενό με 61 βαθμούς. Όμως, το Γκραν Πρι του Μουτζέλο αποτελεί μια σπουδαία στιγμή για την ομάδα αλλά και την Φόρμουλα 1. Το επετειακό μονοθέσιο εν όψει του 1000ού Γκραν Πρι, θα είναι σε σκούρο κόκκινο χρώμα. Και θα έχει στοιχεία από μονοθέσια της ομάδας, που, έχουν γράψει ιστορία στο παρελθόν.

Στην παρουσίαση ήταν και οι οδηγοί της Φεράρι Τσάρλς Λεκλέρκ και Σεμπαστιάν Φέτελ. Ο Γάλλος για το μονοθέσιο δήλωσε:  «Είμαι ανυπόμονος για να βρεθώ σε αυτό το πανέμορφο σιρκουί. Μακάρι να χαρίσουμε ένα όμορφο σόου στον κόσμο που θα βρεθεί εκεί και να πάρουμε μερικούς πόντους». Ενώ, ο Φέτελ ανέφερε: «Είναι σπουδαία τιμή να οδηγώ μια Ferrari στο 1000ο Grand Prix της ιστορίας της, θα είναι ευχαρίστησή μου να τρέξω στην πίστα του Μουτζέλο στην οποία θα βρεθούν για πρώτη φορά φέτος θεατές».

Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Αποχωρεί οριστικά η οικογένεια Ουίλιαμς

Την ίδια ώρα, η οικογένεια Ουίλιαμς αποχωρεί από την Φόρμουλα 1 μετά από 43 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την αγορά της ομάδας από την Dorilton Capital. Ο Σερ Φράνκ θα πάψει να είναι επικεφαλής της ομάδας, ενώ, η κόρη του Κλερ από την θέση της ως πρώην αναπληρώτρια της ομάδας. Την είδηση έκανε γνωστή η Κλερ Γουίλιαμς με δήλωση της. Η είδηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα με την οικογένεια Γουίλιαμς να αποχωρεί από την ομάδα, που, ίδρυσε η ίδια το 1977 και διηύθυνε έως και σήμερα.

Η ομάδα υπό τον έλεγχο της οικογένειας έχει αφήσει ιστορία, αφού, έχει νίκησει σε 114 Γκραν Πρι, πήρε 128  πολ ποζίσιον. Ακόμα, έχει κατακτήσει εννιά πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 οδηγών. Έτσι, θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Φόρμουλα 1, κατέχοντας την Τρίτη θέση των πιο πετυχημένων ομάδων.

Δείτε ακόμη:

Αδειασμα Αθήνας, στη Νιόν οι κληρώσεις Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ
Επίσημα ανακοινώθηκε ο Χουάνκαρ στον Παναθηναϊκό
Ερχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Εμβιλά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις