Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομιλία Τσίπρα – Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Τσίπρα – Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση

Ομιλία Τσίπρα - Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: "Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως", είπε o Τσίπρας.

Ομιλία Τσίπρα – Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ “οφείλει να σταθεί δίπλα στον λαό, να αποτρέψει τα χειρότερα, να βάλει φραγμό στην επέλαση της βαρβαρότητας που κάποιοι έχουν βαλθεί να βαφτίσουν κανονικότητα και να κρατήσει ανοικτό το δρόμο μιας προοδευτικής λύσης για τη χώρα”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας έναν “ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα” μετά το δύσκολο καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “κάθε μέρα που περνάει κατεδαφίζει αντί να χτίζει”, ότι γυρίζει τη χώρα με ταχύτητα “στα δύσκολα χρόνια του 2010-15”, ότι οδηγεί τη χώρα “στη μεγαλύτερη ύφεση που έχει συναντήσει η χώρα” και πως “μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιούργησε και με τις συνταγές των πιο σκληρών μνημονίων”.

“Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη κρίση. Ούτε και θέλει, όμως”, είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για “ιδεοληπτική και ανιστόρητη εμμονή ότι όλα μπορεί να τα λύσει η ασυδοσία της αγοράς”.

Επιπλέον τον κατηγόρησε για “προχειρότητα, επιπολαιότητα, απουσία μια συνεκτικής απάντησης στις προκλήσεις”. Είπε ότι “το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε μια προσπάθεια να ελέγχει ο πρωθυπουργός τους αρμούς της εξουσίας, και να τους χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος” και πως οι υπουργοί “ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των ημετέρων, βάουτσερ, παγουρίνια, καλλιέργεια σχέσεων με βαρόνους του χρήματος”.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι μέσω της “κατευθυνόμενης από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδας, δεν διστάζει να υπονομεύει ακόμα την ίδια τη δημοκρατία” και τόνισε ότι “η Ελλάδα ζει αυτή τη στιγμή ζει μια κατάσταση που μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί”.

Η απάντηση της ΝΔ

“Ο κ. Τσίπρας μιλάει για έλεγχο των “αρμών της εξουσίας” και για “μη ομαλή κατάσταση” και χειροκροτάει ο Νίκος Παππάς και χαμογελάει ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Αυτό που ομολογεί ο ίδιος ότι επιχείρησε να κάνει και -ευτυχώς για τη Δημοκρατία μας- δεν τα κατάφερε, ας πάψει να προσπαθεί να το φορτώσει σε άλλους. Κι ας σταματήσει επιτέλους να μιλάει τόσο απαξιωτικά για τους Έλληνες πολίτες, κατηγορώντας τους διαρκώς ως θύματα προπαγάνδας” σχολίασε η ΝΔ αναφερομένη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ας αναλογιστεί μήπως η χαμηλή απήχηση του ίδιου και του κόμματός του δεν οφείλεται στους άλλους, αλλά στο ότι αυτά που λέει είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα της κοινωνίας που δεν ενδιαφέρουν κανέναν, παρά μόνο τα κομματικά του στελέχη” τόνισε η ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις