Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Αποκάλυψη “βόμβα” Στόλτενμπεργκ
TI ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΘΗΝΑ

Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Αποκάλυψη “βόμβα” Στόλτενμπεργκ

Διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας: Παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ - Κίνηση αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, αφού όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να μπουν σε διάλογο για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε: “Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να μπουν σε τεχνικές συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo”.

Διπλωματικές πηγές: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες για συμφωνία

Ωστόσο, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διαψεύδουν τα περί συμφωνίας για διάλογο. Ειδικότερα, οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.»

Βίντεο: Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν για διάλογο διπλωματών

Δείτε ακόμη

Επεισόδιο ανοιχτά του Καστελόριζου: Τουρκική φρεγάτα έστρεψε τα όπλα της κατά της ελληνικής
Ερντογάν σε Μέρκελ: “Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την Ελλάδα”
Το “βρώμικο” παιχνίδι της Άγκυρας με τις Navtex και η ηχηρή διάψευση της Ρωσίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις