Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Κατασχέθηκαν 200 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κατασχέθηκαν 200 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης

Διακίνηση ναρκωτικών: Κοκαΐνη και κάνναβη στη Μύκονο και άλλες περιοχές έστελνε πενταμελής ομάδα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Διακίνηση ναρκωτικών: Παρτίδες κοκαΐνης και κάνναβης έφθαναν ακτοπλοϊκώς στη Μύκονο, σταλμένες από πενταμελές κύκλωμα, που είχε ως έδρα μια κατοικία στην Κερατέα. Στο εσωτερικό της νοικιασμένης κατοικίας, υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας και με εξωτερική φρούρηση, τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι κι ένας Έλληνας, λάμβαναν μέρος στην καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης εσωτερικού χώρου  και τη διοχέτευσή της σε διάφορες περιοχές και στη Μύκονο.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τα μέλη του οργανωμένου κυκλώματος, λάμβαναν όλα τα μέτρα για να μένει στο σκοτάδι η δραστηριότητά τους, σε σημεία οι δύο βασικοί «καλλιεργητές» της κάνναβης με υδροπονική μορφή να μην βγαίνουν ούτε στιγμή έξω. Ακόμη και όταν έπρεπε να μετακινηθούν ο 37χρονος Αλβανός που θεωρείται ο αρχηγός της οργάνωσης και οι υπόλοιποι, αυτό γινόταν με ταξί, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων κι αυτό για να μην προκαλούν καμία υποψία στις αστυνομικές αρχές.

Διακίνηση ναρκωτικών: Αξιοποίηση πληροφοριών και έφοδος της Αστυνομίας

Ωστόσο, πληροφορίες για όσα συνέβαιναν στη μονοκατοικία της Κερατέας έφθασαν στη δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και μετά από παρακολούθηση ενός μήνα και αφού συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχεία αποφασίστηκε η έφοδος. Στο πλαίσιο της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με την συνδρομή ομάδας Ε.Κ.Α.Μ., συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 23 έως 37 ετών και εντοπίστηκε το πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά , τα όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.

Εγκέφαλος ο 37χρονος Αλβανός

«Από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «προέκυψε ότι ο αρχηγός της οργάνωσης (37χρονος Αλβανός) ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση και τον συντονισμό των μελών της, προκειμένου να εγκατασταθεί το εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk), καθώς και την ανεύρεση τεχνικών για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει κατά περίπτωση:  Την μίσθωση της οικίας, όπου εγκαταστάθηκε το παράνομο εργαστήριο, τον εφοδιασμό του εργαστηρίου με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, την φύλαξη του χώρου και τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους «φύλακες» του εργαστηρίου».

Προσθέτει ακόμη η Αστυνομία ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της οργάνωσης είχε επιφορτιστεί με τις μετακινήσεις των υπολοίπων μελών, σε διάφορες συναντήσεις και ραντεβού χρησιμοποιώντας όχημα δημοσίας χρήσης ιδιοκτησίας του, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες ελέγχου τους από τις Αστυνομικές Αρχές».

Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Διακόσια δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk), 945 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύστασης ουσίας, 4 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.540 ευρώ, φυσίγγιο 9mm και σουγιάς, 3 αυτοσχέδια μεταλλικά καλούπια και αυτοσχέδιο ξύλινο καλούπι, 3 μεταλλικές μέγγενες, καθώς και πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστήριου – φυτωρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Δείτε ακόμη

Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι – “Φουντώνει” ο φόβος για τις δομές
Νέα πραγματικότητα στον take away καφέ – Με δικό του ποτήρι ο πελάτης
Στους 275 οι θάνατοι – Κι άλλος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις