Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Μεγάλη η ανησυχία στον ΕΟΔΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Μεγάλη η ανησυχία στον ΕΟΔΥ

Μαρούσι γηροκομείο - κρούσματα: Μεγάλη ανησυχία στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τους λοιμωξιολόγους - Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι έπειτα από τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων

Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Σε καραντίνα τίθεται το γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου επιβεβαιώθηκαν νωρίτερα 19 κρούσματα κορωνοϊού. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτοι οκτώ ενημερώθηκαν χθες ότι είναι θετικοί και τα αποτελέσματα των τεστ που έδειξαν ότι άλλοι έντεκα έχουν επίσης προσβληθεί βγήκαν σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.

Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν μετά από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Στον οίκο ευγηρίας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.

Ανησυχία και για το Μοσχάτο

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Μοσχάτο. Ειδικότερα, μια 28χρονη νοσηλεύτρια, εντοπίστηκε θετική στον COVID-19, αφού ανέβασε πυρετό και υπεβλήθη σε τεστ.

Η 28χρονη ειδοποίησε τους υπευθύνους στον οίκο ευγηρίας, οι οποίοι και αποφάσισαν να τεθεί η δομή σε καραντίνα.

Τη λήψη περιοριστικών μέτρων, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Η Μεγαλόχαρη», που εδρεύει στη διεύθυνση Χρυσοστόμου Σμύρνης 120 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου Αττικής, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφάσισε η η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε νοσηλεύτρια.

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχουν προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 275 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου. Για μια ακόμη φορά η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα.

Ο νέος θάνατος από το Ασβεστοχώρι

Στο μεταξύ, κατέληξε από κορωνοϊό 81χρονος, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή», με υποκείμενα καρδιολογικά προβλήματα. Ο θάνατος του ηλικιωμένου ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας στους 275. Την ίδια στιγμή, οι νεκροί από το συγκεκριμένο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης φτάνουν τους 22.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις