Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – Διαιτησία: VAR και στο κύπελλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – Διαιτησία: VAR και στο κύπελλο

Σούπερ Λιγκ - Διαιτησία: Εγκρίθηκε το συγκεκριμένο κονδύλι και την απόφαση έκανε γνωστή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σούπερ ΛιγκΔιαιτησία: Η γραμμή του VAR θα μπεί για τα καλά στην ζωή μας, αφού, όπως έγινε γνωστό θα υπάρχει σε όλους τους αγώνες της Σούπερ Λιγκ. Ενώ, θα χρησιμοποιηθεί και στο κύπελλο Ελλάδας, όμως, αυτό θα γίνει στην από την φάση των “8” και έπειτα. Την απόφαση αυτή έκανε γνωστή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αφού, εγκρίθηκε το συγκεκριμένο κονδύλι από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για το VAR αυξήθηκε στα 12 εκατομμύρια ευρώ, μαζίνμε την προσθήκη της εν λόγω γραμμής. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθεί και στους αγώνες μπαράζ, που θα κρίνουν την παραμονή ή την άνοδο στην Σούπερ Λίγκ.

 

Σούπερ Λιγκ – Διαιτησία: Η ανακοίνωση

Σούπερ Λιγκ – Διαιτησία: Αναλυτικά η συγκεκριμένη ανακοίνωση: «Ενέκρινε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης την αύξηση του προϋπολογισμού για το VAR στα 12 εκατ. ευρώ με την προσθήκη της γραμμής offside για 77 αγώνες της SL1. Η απόφαση έχει ως εξής:

Εγκρίνεται
1. Η εισαγωγή της γραμμής offside και την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον κεντρικό σύστημα λειτουργίας VAR

2. Η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του έργου, με σκοπό την απένταξη των Υποέργων 3 και 4 αντίστοιχα, και τη μεταφορά ποσών στο Υποέργο 1 από τα αδιάθετα κονδύλια του έργου ύψους 1.360.740.70€, την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης (ποσό 478.237€) για την κάλυψη της βασικής υπηρεσίας VAR για περίπου 77 αγώνες και την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.209.872,30€, ώστε να εισαχθεί η γραμμή offside και να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων ανά έτος

3. Η τροποποίηση της σύμβασης του Υποέργου 1, ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της στο ποσό των 12.791.472,30 (αντί του ποσού των 10.220.859,30€), για την εισαγωγή της γραμμής offside καθώς και την αύξηση του φυσικού της αντικειμένου (επιπλέον αγώνες)

4. Η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης, ώστε να αυξηθούν οι αγώνες σε 349 για 1ο έτος, 275 ανά έτος για τα επόμενα 4 έτη (2ο -5ο ) και επομένως 1.449 συνολικά, και να προσφερθεί η ολοκληρωμένη υπηρεσία VAR στους προημιτελικούς και ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, τους αγώνες μπαράζ μεταξύ της ομάδας που θα τερματίσει στη 13η θέση του Πρωταθλήματος Super League 1 και της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αλλά και τους αγώνες για την εκπαίδευση των διαιτητών της Super League και τους αγώνες για τις απαραίτητες πιστοποιήσεις γηπέδων των FIFA και IFAB».

Δείτε ακόμη:

Από μέρα σε μέρα η πρόταση Μπακογιάννη για Παναθηναϊκό και Βοτανικό!
Μάρτινς: Ομάδα για όμιλο ο Ολυμπιακός, γι αυτό προετοιμαζόμαστε
Χωρίς το μεγάλο ματς η κλήρωση στο κύπελλο μπάσκετ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις