Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Η ώρα του Μπακογιάννη!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Η ώρα του Μπακογιάννη!

Παναθηναϊκός - Γήπεδο: Καταλήγει σε all-in-one πρόταση και παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο μπάσκετ έως ότου λυθούν τα διαδικαστικά για το κλειστό στο Βοτανικό

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Έτοιμος να καταθέσει πρόταση για την Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό φαίνεται, πως είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Στην πρόταση αυτή όπως όλα δείχνουν, θα περιέχεται η κοινή στέγαση των τμημάτων του Παναθηναϊκού. Σε ένα και μοναδικό συγκρότημα γηπέδων στην περιοχή αυτή. Θυμίζουμε, πως ήδη τον τελευταίο καιρό είχαν υπάρξει συναντήσεις ανάμεσα σε πολιτεία και Παναθηναϊκό για το ζήτημα του γηπέδου. Πλέον αυτό που μένει να συζητηθεί είναι σωστή κατανομή των γηπέδων, που, θα φιλοξενήσουν ΠΑΕ, Ερασιτέχνη και ΚΑΕ. Tο οικονομικό ζήτημα, άλλωστε, φαίνεται πως έχει λυθεί. Το πρότζεκτ θα αναλάβουν, να καλύψουν από κοινού η Περιφέρεια μαζί με ευρωπαϊκές και εθνικές τράπεζες και πηγές. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο θα στηρίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δύο ελληνικές τράπεζες αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων. Θυμίζουμε, η Περιφέρεια έχει ήδη εγκρίνει 17 εκατ. ευρώ για τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενώ, το συνολικό κόστος για την ολοκλήρωση της Διπλής Ανάπλασης θα φτάσει το ποσό των 150 με 170 εκατ. ευρώ. Τα οποία φαίνεται πως έχουν εξασφαλιστεί.

Όσο αναφορά τον σχεδιασμό γύρω από τα γήπεδα και την στέγαση των τμημάτων του “τριφυλλιού”, το “αγκάθι” που υπήρχε, ήταν το γήπεδο του μπάσκετ . Kαι αυτό γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί στο Προεδρικό Διάταγμα προ οκταετίας. Έτσι υπάρχουν δύο βασικά ενδεχόμενα για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Το πρώτο είναι να αναδιαμορφωθεί το Προεδρικό Διάταγμα και σε αυτό να τοποθετηθεί ένα γήπεδο μπάσκετ. Kάτι που σημαίνει, πως, θα μειωθούν τα υπόλοιπα γήπεδα και εγκαταστάσεις. Ακόμα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο χώρος του όλου πρότζεκτ κατά 7%. Αφού, όπως αναφερόταν στο Προεδρικό Διάταγμα υπήρχε η δυνατότητα αυξήσεις των τετραγωνικών μέ ένα όριο 10%, άρα δεν υπάρχει και θέμα για την συνέχιση του σχεδίου.

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Αμεση έναρξη και το μπάσκετ… στην πορεία

Ωστόσο, δεν είχε υπάρξει “λευκός καπνός” στις προηγούμενες συναντήσεις ανάμεσα σε Δήμο και Κυβέρνηση, αφού, αυτή η προοπτική αποτελεί μεγάλο ρίσκο. Κάτι που δεν θέλουν στην Κυβέρνηση, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει, πως, θέλει ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Για αυτό τον λόγο, λήφθηκε η απόφαση το γήπεδο του μπάσκετ να στεγαστεί σε οικόπεδο δίπλα στον χώρο της Διπλής Ανάπλασης (πρώην ιδιοκτησίας του Μπάμπη Βωβού). Το οποίο βρίσκεται κοντά στην στάση του Μετρό στον Ελαιώνα. Όμως και αυτή η λύση περιέχει ρίσκο και μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφήνοντας την ΚΑΕ εκτός Βοτανικού.

Για την επίλυση αυτού του ζητήματος η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή προτείνουν να ξεκινήσει κανονικά το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης. Μέχρι, δε, να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα για την κατασκευή μπασκετικού γηπέδου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, να δοθεί στην ΚΑΕ το ΟΑΚΑ με ευνοϊκούς όρους. Και με δυνατότητα εμπορικής χρήσης. Μην ξεχνάμε πως οι “πράσινοι” είναι οι μόνοι, που θα χρησιμοποιούν το Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ πλέον εγκαταστάθηκε στα  Άνω Λιόσια.

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Στις 35 χιλιάδες η χωρητικότητα

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Έτσι, αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο με την ΚΑΕ να στεγάζεται σε επικείμενο οικόπεδο, το ποδοσφαιρικό γήπεδο  θα κατασκευαστεί με χωρητικότητα 35 χιλιάδων θέσεων. Όχι με 30,5 χιλιάδων, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του καλοκαιριού. Το σχέδιο του Βοτανικού είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ και τον πρώτο λόγο έχει ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων θα παρουσιάσει το πρότζεκτ στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Έπειτα, θα μπουν στο τελευταίο στάδιο συζητήσεων για την ολοκλήρωση του σχεδίου και την επικύρωση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό.

Δείτε ακόμη:

“Ό,τι αξίζει να βλέπεις στην TV από την F1 είναι η εκκίνηση και οι τελευταίοι γύροι”
Ορίζεται 12/9 ο τελικός κυπέλλου και αναβάλλεται η πρεμιέρα πρωταθλήματος!
Το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη του ΝΒΑ στον Ινγκραμ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις