Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τσαβούσογλου για Ελλάδα: “Εάν η στρατιοτικοποίηση υπερβεί το όριο, θα χάσετε”
ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου για Ελλάδα: “Εάν η στρατιοτικοποίηση υπερβεί το όριο, θα χάσετε”

Τσαβούσογλου για Ελλάδα: Νέες απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου: "Εάν η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου υπερβεί το συμφωνημένο όριο, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει" είπε και κάλεσε σε διάλογο.

Τσαβούσογλου για Ελλάδα: Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να λυθούν οι διαφωνίες αναφορικά με τα δικαιώματα και τους πόρους στη Μεσόγειο, αρκεί να είναι ανοιχτή και η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθούσε να προκαλέσει την Τουρκία, υιοθετώντας μια εχθρική στάση. Με αφορμή το Καστελόριζο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε: “Εάν η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου υπερβεί το συμφωνημένο όριο, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα χάσει”, συμπληρώνοντας αμέσως μετά: “Είμαστε υπέρ του να καθίσουμε στο τραπέζι και να διαπραγματευτούμε με όλους στην Ανατολική Μεσόγειο για να μοιραστούμε τους πόρους σωστά”.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο: “Η Τουρκία είναι ανοιχτή στο διάλογο για την επίλυση διαφορών, εφόσον είναι και η Αθήνα. Η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά”.

“Η Ελλάδα θα πάθει ζημιά”

Συγκεκριμένα μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του, ανέφερε: “Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξη της Ε.Ε, κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει ότι δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα”.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς και αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας, λέγοντας: “Η επιδίωξη δικαιωμάτων και δικαιοσύνης βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο”. “Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα νέο ντελίριο επιθετικότητας κατά της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη

Le Monde: Από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση
Νέο μήνυμα Κομισιόν σε Άγκυρα: Αν δεν σταματήσετε τις προκλήσεις, έρχονται κυρώσεις

Σε απόγνωση οι Έλληνες ψαράδες με τους Τούρκους – Νέο βίντεο

Έπεσαν οι “υπογραφές” για τον Έβρο – Έτοιμος ο φράχτης σε οκτώ μήνες

Σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι νάνοι, θα πεθάνουν από την πείνα – Άχρηστη η Γαλλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις