Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

28

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλληνες ψαράδες – Τούρκοι: Σε απόγνωση οι αλιείς με τους “γείτονες”
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες ψαράδες – Τούρκοι: Σε απόγνωση οι αλιείς με τους “γείτονες”

Έλληνες ψαράδες - Τούρκοι: Αλιείς μιλούν για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν.

Έλληνες ψαράδες – Τούρκοι: Σε απόγνωση είναι οι Έλληνες αλιείς, οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων στα ελληνικά ύδατα και καταγγέλλουν στο protothema.gr ότι η κατάσταση στο Αιγαίο είναι ανεξέλεγκτη, ενώ μπορεί να πάρει και επικίνδυνες διαστάσεις καθώς οι Τούρκοι φαίνεται να τους παρενοχλούν καθημερινά. Αυτό φαίνεται από τα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr και δείχνουν τους Τούρκους να έρχονται πολύ κοντά. Στο βίντεο ακούγονται οι Έλληνες ψαράδες την ώρα που βρίσκονται πάνω στη ψαρότρατα και αλιεύουν, να προσπαθούν να απομακρύνουν τους Τούρκους από τα ελληνικά ύδατα, τα οποία και έχουν παραβιάσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ψαράδες, οι Τούρκοι όχι μόνο δεν εισακούουν αλλά και χειρονομούν προκαλώντας τους Έλληνες ψαράδες οι οποίοι δείχνουν ψυχραιμία.

Οι αλιείς λένε το φαινόμενο είναι καθημερινό και οι Τούρκοι ψαράδες αλιεύουν ανεξέλεγκτα στα νησιά μας. Τα βίντεο είναι τραβηγμένα μπροστά στο Πυθαγόρειο και στο Ηραίο, νότια της Σάμου, όπου φαίνονται καθαρά οι παραβιάσεις των Τούρκων και οι Έλληνες να προσπαθούν να τους διώξουν από το σημείο. «Έρχονται για να κάνουν αλιεία και μας απειλούν ότι θα μας τρακάρουν τις ψαρότρατες αν δεν τους αφήσουμε να αλιευσουν στα δικά μας χωρικά ύδατα» καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι ψαράδες.

Οι Τούρκοι φτάνουν να αλιεύουν 100 και 200 μέτρα από όλα τα νησιά μας

«Στις 16 Ιουλίου ξεκίνησε για τους Τούρκους η αλιευτική περίοδος στα διεθνή ύδατα η οποία έχει διάρκεια μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Όταν λέμε διεθνή εννοούμε ότι είναι υποχρεωμένοι να είναι 6 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές της Τουρκίας. Σε αυτή την περίοδο αλιεύουν μακριά από τις Τουρκικές ακτές αλλά δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά μας, μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Δηλαδή μπορούν να αλιεύουν σε αποστάσεις μικρότερες της απόστασης που εμάς ο νόμος ,μας δίνει το δικαίωμα να αλιεύουμε στο ενάμιση ναυτικό μίλι. Οι Τούρκοι φτάνουν να αλιεύουν 100 και 200 μέτρα από όλα τα νησιά μας Σάμο, Πάτμο, Αγαθονήσι δημιουργώντας σοβαρά θέματα. Και μάλιστα όταν τους πλησιάζεις για να τους κάνεις κάποια σύσταση απειλούν και κάνουν άσχημες χειρονομίες» λένε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις