Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Κομβόι ναρκωτικών προς Τουρκία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κομβόι ναρκωτικών προς Τουρκία

Διακίνηση ναρκωτικών: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί και διερευνώνται οι επαφές τους με Τούρκους εμπόρους ναρκωτικών.

Διακίνηση ναρκωτικών: Αθήνα-Έβρος-Τουρκία. Αυτό ήταν το δρομολόγιο τετραμελούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, τα μέλη της οποίας σχεδίαζαν να εξάγουν στη γείτονα χώρα ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Σε συντονισμένη επιχείρηση, όμως, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα τέσσερα μέλη της ομάδας, εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν περισσότερα από 16 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται, αναφέρει η Αστυνομία, για δύο ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, οι συλλήψεις των οποίων επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν την μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών από την Αθήνα στον Έβρο, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία από τους δράστες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Διακίνηση ναρκωτικών: Προπομπός το ένα ΙΧ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντόπισαν οι αστυνομικοί τους δύο από τους εμπλεκόμενους, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες και με το οποίο μετέφεραν την ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κάνναβη, μεθαμφεταμίνη, μαχαίρι, μετρητά

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο οχήματα, καθώς επίσης και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δεκαέξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16.369 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 3.995 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και πιστεύεται ότι στοιχεία για τους αποδέκτες των ναρκωτικών στην Τουρκία, θα προκύψουν από την ανάλυση των επαφών των πέντε κινητών τηλεφώνων, που κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Δείτε ακόμη

Σε καραντίνα γηροκομείο στο Μοσχάτο -Θετική στον ιό 28χρονη υπάλληλος
Μυκήνες: Αυτές είναι οι περιοχές του αρχαιολογικού χώρου που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Ο Ολυμπιακός, το όνειρό του και η απώλεια που τον σημάδεψε – Η “άλλη” πλευρά του Μαγιορκίνη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις