Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα: Θέλουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο, λέει ο Πατέλης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα: Θέλουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο, λέει ο Πατέλης

Ταμείο Ανάκαμψης - Ελλάδα: Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων που θα υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης, τονίζει.

Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα: Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης “πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα. Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία” επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης στη συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”. Το σχέδιο αυτό, προσθέτει, θα πρέπει να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν την πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο κ. Πατέλης περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε “να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους”. “Η βασική σύνταξη παραμένει η ίδια. Αλλά στη συμπληρωματική, την επικουρική, σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους. Αντ’ αυτού δημιουργείται ένας ατομικός κουμπαράς. Προφανώς η μετάβαση στο νέο σύστημα θα είναι σταδιακή. Εννοείται δεν σημαίνει μειώσεις για τους σημερινούς συνταξιούχους. Αλλά προοπτική για τη νέα γενιά” τονίζει.

Ακόμη αναφέρεται στη μεγέθυνση των επιχειρήσεων, τη μείωση των φόρων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση των εργαζομένων.

Δείτε ακόμη

Αλέξης Πατέλης: Ο πανίσχυρος σύμβουλος του Μητσοτάκη είναι γκέι κι αυτό ακόμη ενοχλεί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις