Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τεστ κορονοϊού Βουλή: Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεστ κορονοϊού Βουλή: Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα

Τεστ κορονοϊού Βουλή: Μόνον την πρώτη ημέρα, 26 Αυγούστου, έγιναν συνολικά 529 τεστ μοριακού ελέγχου σε βουλευτές και συνεργάτες τους, υπαλλήλους και δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ κι όλα ήταν αρνητικά.

Τεστ κορονοϊού Βουλή: Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα για όλους όσους προσήλθαν στο ιατρείο της Βουλής κατά την πρώτη ημέρα ελέγχου για τον νέο κορονοϊό, με μοριακή εξέταση PCR. Μόνον την πρώτη ημέρα, 26 Αυγούστου, έγιναν συνολικά 529 τεστ μοριακού ελέγχου σε βουλευτές και συνεργάτες τους, υπαλλήλους και δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ κι όλα ήταν αρνητικά. Η εξέταση γίνεται σε εθελοντική βάση, ωστόσο, από τη Βουλή ζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς θα διευκολύνει την ανίχνευση ενδεχόμενων ασυμπτωματικών και τη διακοπή της περαιτέρω μετάδοσης του ιού, σε μία περίοδο μετά τις θερινές διακοπές όποτε και παρατηρείται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο μοριακός έλεγχος για όσους εργάζονται στη Βουλή θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη και την Πέμπτη από τις 9 π.μ. – 4 μ.μ., προκειμένου να εξεταστούν και όσοι δεν κατάφεραν στη πρώτη αυτή φάση να τον κάνουν. Από τα αποτελέσματα των ελέγχων θα εξαρτηθεί και το αν η Βουλή θα προχωρήσει ή όχι σε νέα αυστηρότερα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.  Το εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί και πάλι στη Βουλή για διενέργεια της ίδιας εξέτασης.

Δείτε ακόμη

Κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Αναβάλλεται η εξεταστική
Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό- Στους 258 οι νεκροί στη χώρα μας
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τι βρέθηκε στο κινητό της 16χρονης Μαρίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις