Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως μάσκα: Τι είπε η υπουργός για το άνοιγμα των σχολείων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως μάσκα: Τι είπε η υπουργός για το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως μάσκα: Ξεκάθαρη πως όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα, ήταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Κεραμέως μάσκα: Όποιος αρνείται να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο θα έχει τις κυρώσεις σύμφωνα με τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται, ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχει στο μάθημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται». Η ίδια, τόνισε, μάλιστα ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως. Αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί την Τρίτη και υπογράμμισε ότι αναμένεται η επιστροφή όλων των εκδρομέων για να μην υπάρχουν μετακινήσεις ασυμπτωματικών.

Κεραμέως: Η μάσκα είναι απαραίτητη αλλά δεν είναι το μόνο μέτρο προστασίας

Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε, παράλληλα, ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη αλλά δεν είναι το μόνο μέτρο προστασίας. «Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη συχνότερου καθαρισμού στις σχολικές μονάδες τόσο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους όσο και μετά το πέρας των μαθημάτων. Τέλος, απηύθυνε προτροπή στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία. «Κάναμε μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας τους και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Δείτε ακόμη

Κικίλιας: “Πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα με το θέμα του κορονοϊού”
Συνασπισμός Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο
Συνάντηση Αυστριακού υπουργού με Χρυσοχοΐδη – Το μήνυμα στην Τουρκία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις