Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία εκπαιδευτικών σήμερα: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία εκπαιδευτικών σήμερα: Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορεία εκπαιδευτικών σήμερα: Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, ενώ αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Πορεία εκπαιδευτικών σήμερα: Κινητοποίηση με αφορμή τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, ενώ αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επιπλέον, ζητούν αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.). Παράλληλα, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Τέλος, ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

 

Δείτε ακόμη

Κατέληξε 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Στους 243 οι νεκροί στην χώρα μας από τον κορονοϊό
Γώγος: «Τώρα θα δούμε τι κάναμε τον Δεκαπενταύγουστο»
58χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στην Καβάλα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις