Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελλάδα νεκροί από κορονοϊό: Άλλος ένας θάνατος
ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ελλάδα νεκροί από κορονοϊό: Άλλος ένας θάνατος

Ελλάδα νεκροί από κορονοϊό: Στους 243 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας από τον κορονοϊό, αφού σήμερα το πρωί κατέληξε ένας 69χρονος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Ελλάδα νεκροί από κορονοϊό: Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 11:00, ένας 69χρονος, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Ο άτυχος άντρας είχε περάσει παλαιότερα πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από Covid-19 στη χώρα, ανέρχεται σε 243. Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο.

Παρά την «αριθμητική ανάσα» των 170 νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν χθες Δευτέρα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 134 εγχώρια και τα 36 εισαγόμενα, οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν καθώς η κυκλοφορία του κορονοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Κατά μέσο όρο καθημερινά καταγράφονται 252 νέα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους εγχώρια, κυρίως σε Αττική και περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με την ηλικία των νεοδιαγνωσμένων κρουσμάτων να έχει πέσει στα 39 έτη από τα 48 που ήταν κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες

Ειδικότερα, από την 1η έως και την 24η Αυγούστου είχαν καταγραφεί 4.274 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ τον Ιούλιο είχαν αναφερθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνολικά 1.045. Μάλιστα, τα 2.527 από τα 4.274 έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 ημέρες, από τις 14 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Δηλαδή το συγκεκριμένο δεκαήμερο καταγράφηκαε άνω του 50% των κρουσμάτων των πρώτων 24 ημερών του μήνα. Από τα 2.527 νέα κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου, τα 2.234 είναι εγχώρια και τα 293 εισαγόμενα, δηλαδή εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ή προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Κατά μέσο όρο το συγκεκριμένο δεκαήμερο αναφέρονται από τον ΕΟΔΥ 252 νέα κρούσματα πανελλαδικά, ανά ημέρα. Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι οι περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το διάστημα 14-24/8 στην Αττική καταγράφηκαν 900 νέα κρούσματα, κατά μέρο όρο 90 κρούσματα ημερησίως. Ενώ στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε 509 νέα κρούσματα, κατά μέσο 50,9 νέα κρούσματα ημερησίως. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας μέχρι και χθες Δευτέρα ανερχόταν σε 8.819, εκ των οποίων το 55,3% άνδρες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 242 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32 (71% άνδρες).

Δείτε ακόμη

Γώγος: «Τώρα θα δούμε τι κάναμε τον Δεκαπενταύγουστο»
58χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στην Καβάλα
Πίσω από τη γυψοσανίδα έκρυβε χιλιάδες λαθραία καπνικά είδη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις