Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πέτσας για Τουρκία: Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Τουρκία: Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Πέτσας για Τουρκία: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας για Τουρκία: Νέα NAVTEX της Ελλάδας μεταξύ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Καστελορίζου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σε απάντηση στη νέα πρόκληση της Τουρκίας. «Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων στην οποία προχώρησε η υπουργός Παιδείας.

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020» σημείωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Θυμίζουμε πως σε παράταση της παράνομης Navtex προχώρησε η Τουρκία, την Κυριακή σε μια ακόμη κίνηση όξυνσης της ήδη τεταμένης κατάστασης στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Παραμένει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί από την παράνομη Navtex -η οποία έληγε σήμερα – μέχρι και τις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Τουρκία (NAVTEX station Αττάλειας) εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο  ORUC REIS  για την ίδια περιοχή που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Δείτε ακόμη

Κορονοτέστ για όλους τους εργαζόμενους της Βουλής
Κεραμέως: 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Χριστοδουλίδη για την τουρκική NAVTEX

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις