Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Επικοινωνία για την τουρκική NAVTEX
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Επικοινωνία για την τουρκική NAVTEX

Δένδιας - Χριστοδουλίδης: Τηλεφωνική επικοινωνία για τη νέα τουρκικής NAVTEX, η οποία λήγει στις 27 Αυγούστου είχε ο Νίκος Δένδιας με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δένδιας – Χριστοδουλίδης: Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Δευτέρας οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών η επικοινωνία έγινε μετά την ανακοίνωση της νέας τουρκικής NAVTEX η οποία λήγει στις 27 Αυγούστου. «Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Και είναι μια εξέλιξη που αν θέλετε δείχνει και προθέσεις», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σήμερα το πρωί είχε μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη αλλά και το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας αύριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα και ακολούθως την Τουρκία με αφορμή την πρωτοβουλία της Γερμανίας.

Χριστοδουλίδης: Σε λανθασμένη κατεύθυνση η τουρκική NAVTEX

Σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα συγκληθεί και το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ και είπε ότι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης την Πέμπτη θα είναι οι ευρωτουρκικές σχέσεις και πώς επηρεάζει η συμπεριφορά της Τουρκίας το πλήρες φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων. «Αλλά σίγουρα, και αυτή είναι και η πρώτη αντίδραση από πλευράς εταίρων μας στην ΕΕ με τους οποίους είμαστε με επαφή, η χθεσινή ανανέωση της NAVTEX από πλευράς Τουρκίας είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Δείτε ακόμη

Παρουσία Μητσοτάκη και Μπορίσοφ οι υπογραφές για τον σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη
 Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών η απόφαση για τις μάσκες των σχολείων
Η “απάντηση” της Ελλάδας στη νέα προκλητική Navtex

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις