Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός μάσκες: 6,2 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση της επιχορήγησης
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Κορονοϊός μάσκες: 6,2 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση της επιχορήγησης

Κορονοϊός μάσκες: Η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων.

Κορονοϊός μάσκες: Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, η απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η έκτακτη επιχορήγηση θα γίνει από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων του άρθρου 71 του 4509/19 και αφορά στην προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά ήδη από πλευράς της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, σχεδιάζεται ένα πλέγμα μέτρων για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Μεταξύ αυτών, η υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και μάλιστα από το νηπιαγωγείο. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει δε, πως θα μοιράσει μάσκες σε όλα τα σχολεία με ευθύνη των δήμων.

Πρόσθετα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία

Την ίδια ώρα, θα ισχύσουν:

  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ώστε να περιοριστεί η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων μαθητών
  • Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
  • Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
  • Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα από τη Νίκη Κεραμέως, η οποία θα συμμετάσχει στο briefing των πολιτικών συντακτών για να κάνει αναλυτικές δηλώσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Δείτε ακόμη

Έκτακτη επικαιρότητα: Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δημόπουλος: “Δύσκολο το καθολικό lockdown”
Αγνοείται 74χρονη κολυμβήτρια στη Βουλιαγμένη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις