Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: Η Ελλάδα “απαντά” στην τουρκική προκλητικότητα
ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Ελλάδα “απαντά” στην τουρκική προκλητικότητα

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Ελλάδα δέσμευσε με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου. 

Ελληνοτουρκικά νέα: Με άσκηση με πραγματικά πυρά «απαντά» στη νέα προκλητική Navtex της Τουρκίας η Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα δέσμευσε με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της Άγκυρας να παρατείνει την παραμονή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εκφράζει η Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την τουρκική NAVTEX, αναφέρουν: «Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μονο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Στην Ελλάδα την Τρίτη ο  Μαας

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας, για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ την επομένη θα μεταβεί στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει τις διερευνητικές επαφές Αθήνας – Αγκυρας. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, μετά τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, πρόκειται να συναντήσει μέσα στην εβδομάδα τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα καθίσει σε κανένα τραπέζι αν δεν υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση και με αποκλειστικό θέμα την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Δείτε ακόμη

Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο, βάρδιες, backoffice, τηλεργασία
Παντρεύτηκε ο Παύλος Χρηστίδης -Η ρομαντική τελετή στο Ναύπλιο
Σύζυγος πλέον ο Κυρανάκης – Γάμος για λίγους και καλούς στην Κύθνο
Στεφανής: Η διατήρηση της ετοιμότητας προϋπόθεση για την εθνική μας προοπτική
Αναβάλλεται το ετήσιο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις