Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός – Τσιάρας: Κολάσιμα τα fake news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός – Τσιάρας: Κολάσιμα τα fake news

Κορονοϊός - Τσιάρας: Την απόλυτη εφαρμογή του γράμματος του νόμου σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορονοϊό, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κορονοϊός – Τσιάρας: Την απόλυτη εφαρμογή του γράμματος του νόμου σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις (fake news) γύρω από τον κορονοϊό, υπογράμμισε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως η πολιτεία εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το γενικευμένο αυτό φαινόμενο και αναφέρθηκε στο άρθρο 151 του νέου Ποινικού Κώδικα, βάσει του οποίου προβλέπεται φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικά να προχωρήσουμε η πολιτεία σε αυστηροποιήση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων», δήλωσε ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κορονοϊός – Τσιάρας: Αυστηρές ποινές για την παραβίαση της καραντίνας

Αναφορικά με την παραβίαση της καραντίνας του κορονοϊού, όπως είπε ο κ. Τσιάρας, το αδίκημα αυτό έγκειται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει φυλάκιση έως και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων. «Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα δικαστήρια, ο κ. Τσιάρας επισήμανε πως θα εξεταστούν όλες οι τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις της χώρα και αυτήν την εβδομάδα, θα αποφασιστεί αν χρειαστεί να ληφθούν περεταίρω μέτρα για τη λειτουργία τους, ενώ υπενθύμισε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Δείτε ακόμη

Κορονοτέστ για όλους τους εργαζόμενους της Βουλής
Κεραμέως: 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Χριστοδουλίδη για την τουρκική NAVTEX

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις