Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα 24/08 Ελλάδα: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα 24/08 Ελλάδα: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα 24/08 Ελλάδα:  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Κρούσματα σήμερα 24/08 Ελλάδα: Στα 170  είναι τα κρούσματα σήμερα 24/8 στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος από κορονοϊό. Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 242. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. Τα 1886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ακόμη, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ρόλος του Γκίκα Μαγιορκίνη

Τέλος, σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης θα αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό Η ενημέρωση για τον κορονοϊό επιστρέφει κάθε Τρίτη και Παρασκευή λόγω του άλματος που έχουν παρουσιάσει τα κρούσματα στην Ελλάδα. Στη θέση όμως του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσίοδρα όταν αυτός απουσιάζει θα βλέπουμε τον επιδημιολόγο Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Δευτέρας (24/8): «Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00, θα παραχωρείται συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στο υπουργείο Υγείας» ενώ όπως συμπλήρωσε: «Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης».

Δείτε ακόμη

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Μάνη – Κλειστός ο δρόμος προς την Αρεόπολη
Ο ρόλος του Γκίκα στην ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά
Κλειστή για απολύμανση λόγω κορονοϊού η λίμνη Βουλιαγμένης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις