Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγιορκίνης κορονοϊός: Ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Τσιόδρα
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Τσιόδρα

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μαγιορκίνης κορονοϊός: Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00μμ, θα παραχωρείται συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας.

Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Για την ενημέρωση Τσιόδρα και Χαρδαλιά μίλησε ο Στέλιος Πέτσας

Την επαναφορά της τακτικής ενημέρωσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ παράλληλα εξήγησε τις προβλέψεις της νέας ΠΝΠ για τον περιορισμό του κορονοϊού.  «Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00, θα παραχωρείται συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ».

Σε ό,τι αφορά στην επανεκκίνηση των εκπαιδευτικών μονάδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο Πρωθυπουργός «έχει εγκρίνει τη σημαντική ενίσχυση του Προϋπολογισμού της Παιδείας, ενίσχυση που κρίνεται απαραίτητη λόγω του κορονοϊού, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών. Η Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για όλο τον σχεδιασμό που αφορά την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών. Και αυτό, γιατί η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα».

Δείτε ακόμη

Κλειστή για απολύμανση λόγω κορονοϊού η λίμνη Βουλιαγμένης
Περιοριστικά μέτρα στα Χανιά λόγω κορονοϊού
Κατέληξε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο Blue Horizon

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις