Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γλάστρες με κάνναβη – Άμστερνταμ: GreenPees για τη… δημόσια ούρηση
ΚΟΣΜΟΣ

Γλάστρες με κάνναβη – Άμστερνταμ: GreenPees για τη… δημόσια ούρηση

Γλάστρες με κάνναβη - Άμστερνταμ: Το τοπικό συμβούλιο του Άμστερνταμ έχει τοποθετήσει 12 μεγάλες γλάστρες γεμάτες κάνναβη στην ολλανδική πρωτεύουσα, που θα χρησιμοποιούνται για δημόσια ούρηση.

Γλάστρες με κάνναβη – Άμστερνταμ: Με τα μπαρ να ανοίγουν ξανά μετά από καιρό και προκειμένου να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τη δημόσια ούρηση στην ολλανδική πρωτεύουσα, το τοπικό συμβούλιο έχει εγκαταστήσει 12 γλάστρες με κάνναβη, που στην πραγματικότητα είναι… δημόσια ουρητήρια! Όπως αναφέρει το CNN, με την πρώτη ματιά τα GreenPees, όπως ονομάζονται, μοιάζουν με συνηθισμένες γλάστρες, που στην κορυφή έχουν φυτά. Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει πιο προσεκτικά θα παρατηρήσει ένα άνοιγμα στην μπροστινή πλευρά. Αυτός είναι ο στόχος για την ούρηση.

Το GreenPee κατασκευάζεται από την ολλανδική εταιρεία Urban Senses και ήδη υπάρχουν, όπως προείπαμε, 12 γλάστρες-ουρητήρια στο Άμστερνταμ, σύμφωνα με τον εφευρέτη Richard de Vries. Ο De Vries, περιβαλλοντικός ψυχολόγος, συνεργάστηκε με το τοπικό συμβούλιο σε ένα πιλοτικό έργο το 2018, εγκαθιστώντας GreenPees σε τέσσερις δημοφιλείς περιοχές δημόσιας ούρησης στο κέντρο της πόλης. «Το αποτέλεσμα ήταν μια μείωση κατά 50% στην ούρηση σε δημόσιο χώρο… όπου να ‘ναι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο De Vries. «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία».

Το Άμστερνταμ είχε παραγγείλει οκτώ ακόμα GreenPees, που θα παραδίδονταν τον Φεβρουάριο.

Αλλά τότε η πανδημία του κορονοϊού μείωσε τη ζήτηση για δημόσιες τουαλέτες. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ωστόσο, η πόλη άρχισε να ανοίγει ξανά, με μπαρ που καλωσορίζουν τους επισκέπτες και τους Ολλανδούς που επιστρέφουν από διακοπές. «Υπήρχε περισσότερη ανάγκη για τουαλέτες», είπε ο De Vries, ο οποίος έχει ήδη εγκαταστήσει GreenPees στις ολλανδικές πόλεις Vlaardingen και Beekbergen, καθώς και στις βελγικές πόλεις Μαλίν και Γκενκ.

Στη συνέχεια θέλει να δει αν μπορεί να μεταφέρει την ιδέα και σε άλλες χώρες, καθώς και να διερευνήσει αν γίνεται να παράγει ηλεκτρική ενέργεια όταν κάποιος… χρησιμοποιεί το GreenPee!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις