Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ για Ελλάδα – Τουρκία: “Ανησυχώ για τη Μεσόγειο”
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μέρκελ για Ελλάδα – Τουρκία: “Ανησυχώ για τη Μεσόγειο”

Μέρκελ για Ελλάδα - Τουρκία: Η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με την καγκελάριο.

Μέρκελ για Ελλάδα – Τουρκία: Την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τη Λευκορωσία. «Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης», επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της όσον αφορά στα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Μέρκελ, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κι επισήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος που είχε σταματήσει το 2016. Τέλος, παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε τον Σεπτέμβριο αναφέροντας ότι η Σύνοδος θα εμβαθύνει στις σχέσεις με την Τουρκία.

Nωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα. “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκφράσαμε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε τα προηγούμενα συμπεράσματά μας σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας για γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να αναφερθούμε σε αυτά τα ζητήματα στη συνάντησή μας τον Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι”, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Δείτε ακόμη
Ντοκουμέντο: Η ζημιά στην τουρκική Kemal Reis από τη σύγκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος
Παραλήρημα Τσελίκ: “Η Ελλάδα κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μπόι της – Θα έχουμε τραγωδία”
Πατέρας δύο παιδιών, έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα – Ο “μάγκας” που έβγαλε νοκ άουτ το Κεμάλ Ρέις
Τούρκος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία: «Η ελληνική Π.Α. μπορεί να βομβαρδίσει την Άγκυρα»
“Βρώμικα” παιχνίδια – Τουρκικό υποβρύχιο ανοιχτά της Άνδρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις