Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ για Ερντογάν: Αποθέωση, την ώρα της κρίσης
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Ερντογάν: Αποθέωση, την ώρα της κρίσης

Τραμπ για Ερντογάν: Ο Τραμπ επιτέθηκε στον Μπάιντεν με διθυραμβικά σχόλια για τον Ερντογάν τον οποίο αποκάλεσε σε συνέντευξή του στο Fox "σκακιστή παγκοσμίου κλάσεως".

Τραμπ για Ερντογάν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ασκούσε δριμεία κριτική στον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δήλωσε ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει “τους παγκοσμίου κλάσεως σκακιστές” που ηγούνται άλλων χωρών, όπως ο Τούρκος πρόεδρος. “Ας το παραδεχτούμε, ο Τζο είναι “πυροβολημένος” είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα, Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό Fox.

“Διαπραγματεύεσαι με ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Διαπραγματεύεσαι με παγκοσμίου κλάσεως σκακιστές ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τους ξέρω όλους. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις έναν τύπο που δεν ξέρει που είναι. Δεν μπορείς να έχεις έναν τύπο που φοβάται να αφήσει το υπόγειό του επειδή δεν μπορεί πια να μιλήσει” πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης στο Fox ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Τούρκο πρόεδρο. “Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει”, είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες. Παρότρυνε δε τους ψηφοφόρους του “να μην τον λυπούνται αλλά να τον ψηφίσουν” καθώς όπως είπε “μπορεί να καταλήξουν με την γερουσιάστρια Καμάλα Χάρις” την οποία ο Μπάιντεν επέλεξε την προηγούμενη εβδομάδα ως υποψήφια αντιπρόεδρό του.

Ο Τραμπ την αποκάλεσε “καταστροφή” και είπε ότι η Χάρις θέλει να πάρει από όλους τα όπλα τους και να απαγορεύσει τα ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις